• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.06.2020

07:10

MISTERIOZNA "NINDŽA RAKETA" ČIJE POSTOJANJE PENTAGON NEGIRA! Snimci pokazali kakav masakr za sobom ostavlja novo američko oružje o kojem se ćuti! (VIDEO)

Vesti

MISTERIOZNA "NINDŽA RAKETA" ČIJE POSTOJANJE PENTAGON NEGIRA! Snimci pokazali kakav masakr za sobom ostavlja novo američko oružje o kojem se ćuti! (VIDEO)

Podeli vest

Na internetu su objavljeni novi video snimci koji prikazuju ostatke američkog raketnog udara po teroristima, a koji najbolje prikazuju rezultat misterioznog novog oružja Pentagona pod nazivom "nindža raketa"

Pre nekoliko dana na društvenim mrežama pojavili su se snimci automobila koji je pogodila "nindža raketa" koju je lansirao američki dron i koja je usmrtila vođe terorističke organizacije Al Kaida.

Nakon toga prikazan je i snimak "nindža rakete", zapravo, onoga što je od nje ostalo nakon što je izvršila udar po cilju.

Na snimku se može videti ugljen i usitnjen trup rakete, sa slovima "AGM-114R9Ks" koja je jasno utisnuta sa strane.

 

 

Poznato je da "nindža Raketa" ili "R9X" ne eksplodira već sadrži šest dugih noževa koji su smešteni unutar trupa rakete, ali u sekundama pre udara noževi izskaću iz trupa i pod inertnim naletom seku sve pred sobom. 

Za razliku od ostalih raketa, "nindža raketa" ne eksplodira, već navođenom glavom deluje po cilju smanjujući rizik od izazivanja koleteralne štete i opasnost od civilnih žrtava.

 

 


Projektil koji najčešće zovu "nindža raketa" ili "leteći Ginsu" (Ginsu je na japanskom oštar nož) korišćen je u nedavnom preciznom napadu na teroriste povezane u Al Kaidom u Siriji, i u napadu su, navodno, vođe terorista ubijene dok je raketa nanela minimalna oštećenja na automobilu.

Kasam ul Urdini iz Jordana i Jemenac Bilal al Sanani bili poginuli su u napadu 14. juna.

Detalji o ovoj raketi su pod velom tajne do te mere da američki zvaničnici ne žele ni da potvrde da ona postoji.

Veruje se da je Pentagon započeo proizvodnju "nindža rakete" početkom 2011. godine.

O postojanju "nindža rakete" se saznalo u maju 2019. godine kada je Pentagon otkrio pojedine detalje želeći da uveri muslimanski svet da vode računa kako bi izbegli civilne žrtve.

Navodno je Barak Obama lično naredio da se obelodane neki detalji, a sve zbog kritika na račun njegove administracije da dronovima izvodi masovna ubistva civila na Bliskom istoku.

Američki mediji, koji su vremenom pokušavali da otkriju više detalja o ovoj raketi, navode da je od početka 2019. godine "R9X" redovno korišćena u američkim napadima u libiji, Iraku, Jemenu i Somaliji.

Sama raketa je projektovana na principu antitenkovskih projektila i uglavnom su njom naoružani moderni američki dronovi "Predator" i "Riper".

Sposobna je da probija zidove i krovove kuća i da "neutrališe" metu koja, recimo, sedi za stolom sa porodicom, a da, pritom, ne ubije ostale članove porodice.

Ovaj projektil je zbog svojih performansi izuzetno skup i koristi se u složenim situacijama kada je neophodno izbeći koleteralnu štetu i civilne žrtve.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija