• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

19.06.2020

21:52

SAD: Nećemo dozvoliti da Kina i Rusija JAČAJU SVOJ NUKLEARNI ARSENAL!

Vesti

SAD: Nećemo dozvoliti da Kina i Rusija JAČAJU SVOJ NUKLEARNI ARSENAL!

Podeli vest

Amerika neće dozvoliti Rusiji i Kini da napreduju u modernizaciji i povećanju broja nuklearnog oružja, rekao je stalni predstavnik SAD na Konferenciji o razoružavanju Robert Vud u intervjuu za "Si-Bi-Es njuz"

Prema njegovim rečima, SAD takođe modernizuju svoje naoružanje, ali ne povećavaju broj tehnike.

- Moramo se suočiti sa sve većim izazovima koji dolaze od Rusije i Kine, i reagovati na njih. Ne možemo zatvoriti oči na to. Zbog toga, kada se Rusija i Kina kreću putanjom koja je drugačija od naše, mi moramo preduzeti ono što odgovara našim nacionalnim interesima i interesima naših saveznika - istakao je Vud.

Stalni predstavnik SAD posebno je ukazao pažnju na opasnost koja dolazi od Kine. Prema njegovim rečima, zalihe nuklearnog oružja u toj zemlji u poslednjih deset godina su se mogle udvostručiti. SAD smatraju da se to može sprečiti, ako strane sklope zajednički sporazum.

ONA JE NAJMOĆNIJA SESTRA NA SVETU, A VRLO MOGUĆE I SLEDEĆI LIDER DRŽAVE! Mislili ste da je Kim beskompromisan, ALI I ŽENSKI ČLAN NJEGOVE PORODICE SVOJIM POTEZIMA POKAZUJE DA MU ITEKAKO PARIRA!

- Kina je bila oslobođena od bilo kakvih ograničenja kada je reč o kontroli naoružanja, jer sporazumi, koje su ranije sklopile SAD i Rusija, ne uključuju Kinu. Smatramo da je odavno vreme da i Kina sedne za pregovarački sto. Nastavićemo da insistiramo na tome - rekao je Vud.

Ranije su Sjedinjene Američke Države objavile da razmišljaju o produženju sporazuma o strateškom naoružanju sa Rusijom, koji ističe 2021. godine, ali predlažu da se proširi na širok spektar novog oružja, koje nije obuhvaćeno trenutnim sporazumom, a takođe predlažu da se u sporazum uključi i Kina. Kina je izjavila da nije zainteresovana za takve pregovore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 3 godine

Šta taj čovek priča? Dovoljno je setiti se Nagasakija i Hirošime i odmah postaje jasno kome bi trebalo uskratiti nuklearno oružje. Ni to im nije bilo dovoljno, pa su godinama nakon toga, po mnogim nedužnim zemljama rasturali svoj nuklearni otpad sa takozvanim "osiromašenim uranijumom". Koliko je nevinih i nedužnih civila širom sveta stradalo i poumiralo zbog njihovih "humanitarnih misija". A među žrtvama ima i puno njihovih vojnika i vojnika njihovih saveznika iz zločinačke organizacije poznatom pod imenom NATO.

Djole

pre 3 godine

Dok su kaubojci to izgovorili i Rusija i Kina su ga uvecali vise nego duplo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija