• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

20.06.2020

19:34

OVO NAJVIŠE BRINE PUTINA! Predsednik Rusije u dilemi, DA LI MOŽE DA VERUJE PARTNERIMA U SKLOPLJENIM SPORAZUMIMA?!

Vesti

OVO NAJVIŠE BRINE PUTINA! Predsednik Rusije u dilemi, DA LI MOŽE DA VERUJE PARTNERIMA U SKLOPLJENIM SPORAZUMIMA?!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za ruski „Prvi kanal“ otkrio je da, u svetlu nemira u SAD, ruskog predsednika zabrinjava pitanje posvećenosti američkih partnera zajedničkim sporazumima koji regulišu međunarodnu bezbednost

- Brine ga u kojoj je moguće verovati sporazumima koje je sklopio sa političkim partnerom i koliko su postupci njegovog političkog partnera predvidivi, u ovom slučaju – predsednika SAD (Donalda Trampa) - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da je ruski lider zabrinut zbog rizika da u narednim mesecima ostane bez sporazuma, koji regulišu međunarodnu bezbednost. Prema njegovim rečima, to predstavlja veliku opasnost po ceo svet.

- Predsedniku Putinu je važno da zna da nasuprot sebe ima nekoga ko može s njim odgovorno voditi dijalog kako bi se ta situacija ispravila - precizirao je Peskov.

Prema njegovim rečima, mnoge svetske prestonice, uključujući i Moskvu, zabrinute su zbog toga što su postupci Vašingtona nepredvidivi, ali da ruska strana računa na to da će sa SAD razgovarati o problemima strateške stabilnosti.

On je dodao da diplomatija nije pojava gde se poruke šalju preko društvenih mreža, istakavši da, kada je reč o najosetljivijim temama, kao što je tema strateške stabilnosti, „dijalog ne trpi buku“.

Peskov je izrazio nadu da prvi pokušaji da se razgovara o tome na ekspertskom nivou neće naići na zid nerazumevanja.

AMERIČKI PREGOVARAČ IZ PRVE RUKE OTKRIO: Evo zašto nas Kina POSEBNO PLAŠI! (VIDEO)

Govoreći o predstojećoj Paradi pobede, koja je zakazana za 24. jun, portparol Kremlja je rekao da je Putin donosio odluku na osnovu detaljne analize epidemiološke situacije u zemlji, zasnovane na zaključcima naučnika i stručnjaka.

On je dodao da je odluci prethodio prilično dug period režima samoizolacije, koji je trajao skoro dva meseca.

- Ljudi su bili veoma disciplinovani što je pomoglo da se obustavi porast stope oboljenja i spreči opterećenost zdravstvenog sistema - ocenio je Peskov.

On je dodao da je pandemija podelila mnoge zemlje, ali da se Rusija u toj situaciji trudila da pomogne drugim državama.

- Pandemija je izazvala antagonizam između pojedinih zemalja. Što se tiče Rusije, Putin ima dosledan stav. Od samog početka, kada smo saznali da broj obolelih u Kini raste, Putin je više puta razgovarao sa predsednikom Kine. Tada je Rusija ponudila pomoć kineskim prijateljima, kao i drugim zemljama - rekao je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija