• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.06.2020

15:12

BANDE DIVLJALE U ŠTUTGARTU! Nasilnici demolirali sve pred sobom, gađali policiju (VIDEO)

Vesti

BANDE DIVLJALE U ŠTUTGARTU! Nasilnici demolirali sve pred sobom, gađali policiju (VIDEO)

Podeli vest

Nekoliko desetina grupa nasilnika sinoć je divljalo u centru Štutgarta. Oni su demolirali i pljačkali prodavnice, a u sukobima s policijom povređeno je nekoliko pripadnika snaga javnog reda

U obično mirnom centru glavnog grada nemačke pokrajine Baden-Virtemberg noćas je vladala atmosfera koja podseća na rat, prenosi švajcarski "Blik". Bande su žestoko napadale policiju i prouzrokovale značajnu materijalnu štetu.

Okupljeni su se solidarlisali s mladićima koje je policija kontrolisala, a kako se navodi, u sukobima je povređeno desetak policajaca. Uhapšeno je više od 20 osoba.

Tokom nereda su teško oštećena parkirana patrolna vozila, jer su huligani šipkama udarali po njima. Patrolna kola u prolazu gađali su teškim kamenicama i drugim predmetima. Na video snimcima objavljenim na Tviteru vidi se kako vade betonske kocke sa pločnika i njima gađaju policijska kola u prolazu i kako razbijaju izloge.

"Špigl" prenosi da su, između ostalog, razbijeni izlozi nekoliko prodavnica mobilnih telefona, kafe-poslastičarnica i poznata prodavnica odeće.

Posle nekoliko sati, rano jutros, situacija se smirila. Pripadnici policije iz cele pokrajine, njih oko 200, došli su u Štutgart kako bi uspostavili kontrolu nad situacijom. U akciji je učestvovao i helikopter. Kako je jutros saopšteno, pojačano prisustvo policije zadržano je i u prepodnevnim časovima u okviru mere predostrožnosti.

Premijer pokrajine Baden Virtemberg Vinfrid Krečman oštro je osudio incidente u Štutgartu.

- Ovo su krivična dela, za koja moraju da odgovaraju i budu osuđeni. Naše misli su sa povređenim policajcima i onima koji su pretrpeli štetu zbog pljačkanja - rekao je on i dodao da se intenzivno traga za organizatorima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija