• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2020

23:15

ŠOK PRIČA! Ugasili mu RESPIRATOR da bi uključili KLIMU! ČOVEK UMRO POSLE POLA SATA!

Vesti

ŠOK PRIČA! Ugasili mu RESPIRATOR da bi uključili KLIMU! ČOVEK UMRO POSLE POLA SATA!

Podeli vest

Neimenovani Indijac (40), koji je zbog teških respiratornih problema bio priključen na respirator, preminuo je nakon što su članovi njegove porodice isključili iz struje aparat za disanje kako bi imali gde da uključe klima-uređaj

Šokantan incident dogodio se u ponedeljak u saveznoj državi Radžastan na severu Indije, u bolnici Mahara Bimsing, a mediji javljaju da je pokrenuta istraga i da će protiv porodice biti podignuta krivična prijava.

M: Bilo im vruće

Nesrećni Indijac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije zbog otežanog disanja, posle čega je smešten na specijalno izolovano odeljenje za pacijente koji boluju od koronavirusa. Čovek je bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na virus, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.

U ponedeljak ujutru bolesnog Indijca u bolnici je posetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Naime, pošto je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen kako bi se sprečilo širenje smrtonosnog virusa, u sobi u kojoj je Indijac ležao bilo je više od 40 stepeni. Jedan od članova porodice otišao je do kuće i doneo portabl klima-uređaj. Nakon toga porodica je iz struje slučajno isključila respirator da bi imala gde da uključi klimu, posle čega je muškarac preminuo. Naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao koronavirus, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća.

- Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, posle čega je pacijent preminuo. Kada je primetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja - rekao je novinarima lekar Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing.

M: Ubistvo iz nehata

U ovom trenutku, kako pišu lokalni mediji, nije poznato kako je porodica uopšte uspela da uđe na strogo izolovano odeljenje sa pacijentima obolelim od korone. Lekar koji je u tom trenutku bio na dužnosti odmah je obavestio policiju, koja je učesnike ovog bizarnog događaja privela na informativni razgovor.

Istraga je pokazala da oni nisu ni bili svesni da je kabl koji su isključili iz struje zapravo napajao respirator, pa će protiv njih, kako sada stvari stoje, biti podneta krivična prijava za ubistvo iz nehata.

U Indiji 440.000 zaraženih

Epidemija koronavirusa nekontrolisano se širi Indijom, pa je ova zemlja trenutno na četvrtom mestu u svetu po broju zaraženih, sa više od 440.000 obolelih. Smrtonosni virus do sada je u Indiji odneo 14.000 života. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija