• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2020

12:26

DRUGI TALAS KORONAVIRUSA POGAĐA JAPAN?  Najveći broj novozaraženih u Tokiju posle mesec i po dana!

Vesti

DRUGI TALAS KORONAVIRUSA POGAĐA JAPAN? Najveći broj novozaraženih u Tokiju posle mesec i po dana!

Podeli vest

Broj novozaraženih od korona virusa porastao je danas u Tokiju za 55, izjavila je guvernerka Juriko Koike

To je njaveći broj zaraženih posle mesec i po dana, nakon što je žarište otkriveno u jednoj kancelariji u prestonici Japana, preneo je Rojters.

Koike je rekla novinarima da je za nju bio šok kada je čula da je zabeleženo novih 55 slučajeva.

- Ali, naša trenutna situacija se razlikuje od marta i aprila, po tome što je naš medicinski sistem značajno drugačiji - istakla je ona.

Japanska metropola u kojoj živi 14 miliona stanovnika, tražila je da se novi slučajevi drže ispod 20 dnevno posle ukidanja vanrednog stanja 25. maja.

Tokio je saopštio da bi mogao ponovo da uvede restriktivne mere ukoliko broj novozaraženih bude 50 i više, što se dešavalo poslednji put 5. maja.

U Tokiju je registrovano ukupno oko 5.800 slučajeva korona virusa i 323 smrtnih slučajeva, dok je širom Japana zaraženo oko 18.000 osoba, dok je 965 preminulo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija