• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2020

09:02

TURSKA SE OBRUŠILA NA BOLTONA: Knjiga dovodi u zabludu i manipulativno prikazuje razgovor Erogana i Trampa!

Vesti

TURSKA SE OBRUŠILA NA BOLTONA: Knjiga dovodi u zabludu i manipulativno prikazuje razgovor Erogana i Trampa!

Podeli vest

Knjiga bivšeg američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona dovodi u zabludu i manipulativno predstavlja razgovor predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i američkog predsednika Donalda Trampa, ocenio je direktor za komunikacije turskog predsedništva Fahretin Altun

Altun je naveo na Tviteru da su Erdogan i Tramp uložili velike napore da poprave odnose između dve zemlje ističući da je Tramp "mnogo više učnio time što je slušao svog ključnog saveznika NATO nego neki iz prethodnih administracija", prenosi Rojters.

- Nedavno objavljena knjiga, čiji je autor bivši visoko pozicionirani američki zvaničnik, sadrži jednostrane informacije koje dovode u zabludu i manipulativne prezentacije razgovora našeg lidera, predsednika Erdogana sa američkim predsednikom Donaldom Trampom - naveo je Altun.

U svojoj knjizi, Bolton je napisao da je Erdogan dao Trampu memorandum, u kojem je tvrdio da je turska državne banke Halkbank, koji je pod istragom kancelarije američkog tužilaštva za južni okrug Njujorka, nevina.

- Tramp je onda rekao Erdoganu da će se pobrinuti za neke stvari, objašnjavajući da tužioci južnog okruga nisu njegovi ljudi, već Obamini, što je problem koji će biti rešen kada ih zamene njegovi ljudi - tvrdi Bolton.

Slučaj Halkbank jedan je od razloga za zategnute odnose Ankare i Vašingtona, između kojih su proteklih godina došlo do porata tenzija i iz drugih razloga, kao što su političke razlike po pitanju Sirije i turske nabavke ruskih raketnih sistema.

Američki okružni tužilac Džefri Berman nedavno je bio primoran da podnese ostavku na tu funkciju.

Kancelarija južnog okruga Njujorka, takođe, sprovodi istragu protiv Trampovog advokata, Rudolfa Ðulijanija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija