• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.07.2020

16:37

NIKADA NISMO ISPORUČIVALI ORUŽJE TALIBANIMA! Zaharova demantovala Pompeove tvrdnje!

Vesti

NIKADA NISMO ISPORUČIVALI ORUŽJE TALIBANIMA! Zaharova demantovala Pompeove tvrdnje!

Podeli vest

Rusija nikada nije isporučivala naoružanje radikalnom pokretu "Taliban", nego samo zakonitoj avganistanskoj vladi, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

Američki državni sekretar Majk Pompeo je ranije izjavio da se Rusija u Avganistanu bori protiv SAD i ponovio optužbe o prodaji vatrenog oružja talibanima.

- Rusija je isporučivala naoružanje samo zakonitoj vladi Avganistana, što je dobro poznato - rekla je Marija Zaharova novinarima.

Prema njenim rečima, Pompeo na sastancima sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom nije postavljao pitanje o prekidu navodnih isporuka oružja talibanima.

- Ono što želim da kažem u vezi s kontaktima američkih partnera, pre svega američkog državnog sekretara s ruskim kolegom: gospodin Pompeo tokom sastanaka s gospodinom Lavrovom nijednom nije postavio to pitanje - navela je Zaharova.

Ona je podsetila na to da je u Avganistanu intezivno kružila informacija o tome da američke specijalne službe podržavaju teroriste „Islamske države“ (DAEŠ), korišćenjem helikoptera bez prepoznatljivih oznaka i pomaganjem militantima da se povuku pred napadima talibana.

List „Njujork tajms“ je ranije, pozivajući se na anonimne predstavnike američke obaveštajne službe objavio tekst u kojem se tvrdi da je vojno-obaveštajna služba Rusije nudila nagrade pripadnicima talibanskog pokreta za napade na američke vojnike u Avganistanu i da je predsednik SAD Donald Tramp informisan o tome. Dokazi za tu tvrdnju nisu priloženi.

RUSKI IZDAJNIK OSUĐEN NA 7 GODINA ZATVORA! Odavao tajne o obučavanju pripadnika Federalne službe bezbednosti Nemcima!

U novom tekstu list je, pozivajući se na tri izvora, saopštio da su američki zvaničnici presreli elektronske podatke o finansijskim transakcijama s bankarskog računa koji navodno kontroliše ruska vojno-obaveštajna služba, na račun koji je povezan s talibanima.

Ta činjenica, kako je ocenio „Njujork tajms“, predstavlja jedan od dokaza o navodnom nagrađivanju talibana za ubistva američkih vojnika u Avganistanu.

Ambasada Rusije u SAD zatražila je od američkih vlasti da adekvatno reaguju na pretnje koje stižu na adresu ruskih diplomata zbog informacija o navodnom delovanju Rusije u Avganistanu. Moskva je ta saopštenja okarakterisala kao lažne vesti.

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je tekst u američkom listu naručen, a Bela kuća, Pentagon i američka obaveštajna služba su saopštili da nema potvrda o informacijama navedenim u medijima, kao i da Tramp o tome nije informisan.

Tramp smatra da je priča o navodnoj zaveri Rusije s talibanima izmišljena da bi se nanela šteta njemu i Republikanskoj partiji SAD.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DIMITRI

pre 3 godine

VI KAUBOJI SE SECATE KAKO JE REGAN POMAGAO U NAORUZANJU TALIBANE PROTIV RUSIJE ZA VREME GRADANSKOG RATA U TOJ ZEMLJI. RUSI SU IZGUBILI TAJ RAT ZAHVALJUJICI REGANU A SADA KADA POSLE 20 GODINA RATOVANJA I VI GUBITE RAT SA TALIBANIMA, E SAD TREBA NACI KRIVCA ZA PORAZ A TO JE RUSIJA I PUTIN. DOCI CE VAM BRZO KRAJ VASIH LAZI . VERUJEM ZA NAJVISE 5 GODINA

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija