• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.07.2020

10:19

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE! BŽEŽINSKI JUNIOR UDARIO NA RUSIJU! Putin postaje odvažniji, Amerika da pooštri stav prema Moskvi!

Vesti

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE! BŽEŽINSKI JUNIOR UDARIO NA RUSIJU! Putin postaje odvažniji, Amerika da pooštri stav prema Moskvi!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države ne vrše dovoljno snažan pritisak na Rusiju, što podstiče Moskvu na još provokativnije akcije, izjavio je bivši zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD za Evropu i NATO Jan Bžežinski, koji je pozvao Vašington da uvede Rusiji nove sankcije i da NATO-u priključi nove zemlje, prenosi portal "RBK"

Prema rečima Bžežinskog, zemlje NATO-a moraju jačati svoju vojnu moć, a Amerika treba da premesti više trupa u zemlje Istočne Evrope koje će tamo stalno boraviti, kao i da potpomogne stupanje Ukrajine i Gruzije u NATO. On je takođe istakao da je neophodna borba protiv lažnih informacija i pooštravanje sankcija protiv Rusije.

Sin bivšeg savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Zbignjeva Bžežinskog smatra da će „pragmatičan političar, kakav je predsednik Rusije Vladimir Putin, promeniti spoljnu politiku zemlje pod naletom novih ograničavajućih mera“.

Bžežinski je uveren da je aktuelna nedosledna politika SAD prema Rusiji samo doprinela tome da je "Putin preduzimao sve rizičnije korake a, moguće da ga je to još više odvažilo".

Bžežinski je govorio na diskusiji u Komitetu za spoljna pitanja, posvećene mogućim vezama između Rusije i talibana.

Ranije je bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol izjavio da predsednik SAD Donald Tramp ne reaguje na to što Rusiju optužuju za zavere sa teroristima grupe "taliban", jer "pokušava da uspostavi prijateljske odnose" sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

List "Njujork tajms" je ranije, pozivajući se na anonimne predstavnike američkih obaveštajnih službi, objavio tekst u kojem je navedeno da je ruska vojno-obaveštajna služba nudila nagrade talibanima za napade na američke vojnike u Avganistanu, kao i da je predsednik SAD Donald Tramp informisan o tome.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija