• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

12.07.2020

10:58

(ŠOK VIDEO) NAPADNUT I ZAPALJEN AMERIČKI VOJNI KONVOJ U IRAKU! Nema izveštaja o eventualnim žrtvama!

Vesti

(ŠOK VIDEO) NAPADNUT I ZAPALJEN AMERIČKI VOJNI KONVOJ U IRAKU! Nema izveštaja o eventualnim žrtvama!

Podeli vest

Militanti na kamionetima napali su konvoj logističke kompanije koji se uputio u američku vojnu bazu u Iraku, primoravši ga da se zaustavi, te isterali osoblje da izađe iz vozila pre nego što su ga zapalili, preneli su lokalni mediji

Incident se dogodio u subotu veče na autoputu Samavah-Divania, kojim su upravljali irački državljani, prevozeći zalihe iz Basre do jedne od američkih baza u Iraku. Napadači su za sada ostali nepoznati. 

Nema izveštaja o eventualnim žrtvama, ali su najmanje tri vozila u potpunosti uništena u napadu koji je trajao manje od 10 minuta.

Video snimci i fotografije koji su objavljeni na društvenim mrežama, pokazaju plamen koji je progutao kamione.

- Četiri kamiona napadnuta su u oblasti Nadšme između Divanie i As Samavahe - rekao je za Sputnjik irački bezbednosni izvor, dodajući da su napadači "zamolili" vozače da izađu iz vozila pre nego što su ih zapalili i napustili mesto događaja. 

Snage koalicije predvođene SAD-om u Iraku često se oslanjaju na lokalne ugovarače radi prevoza zaliha između svojih baza, ali je ostalo nejasno čiji je teret koji je prevožen.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija