• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2020

13:11

MOŽE DA SE VRATI, I - VRAĆA SE! Katastrofalna vest za one koji su preležali koronu! OPORAVLJENI OD KOVIDA-19 IMAJU SAMO KRATKOTRAJNI IMUNITET!

Vesti

MOŽE DA SE VRATI, I - VRAĆA SE! Katastrofalna vest za one koji su preležali koronu! OPORAVLJENI OD KOVIDA-19 IMAJU SAMO KRATKOTRAJNI IMUNITET!

Podeli vest

Osobe koje su preležale virus kovid-19 imaju kratkotrajan imunitet na taj virus koji traje par meseci, pokazala je danas objavljena najnovija studija naučnika londonskog Kraljevskog koledža

U toj studiji u kojoj je ispitano 96 osoba proučavalo se kako se stvaraju antitela na virus i koliko se dugo zadržavaju u njemu, ali se pokazalo da počinju da nestaju tri meseca nakon oporavka, prenosi BBC.

NISU SAMO ANTITELA, EVO ŠTA JE KLJUČNO U BORBI PROTIV KORONE! Ove ćelije aktiviraju imunitet, buduća vakcina od njih zavisi!

Ipak, ono što još nije jasno je da li nakon nestanka tih antitela osoba ostaje osetljiva na isti virus i da li može opet da se zarazi. Međutim, dodaje se da i u slučaju da nisu detektovana antitela to ne znači da nemamo imunitet.

Studija je pokazala da nisu antitela jedina koja nam pružaju zaštitu, jer nam nju pružaju i T ćelije koje pomažu u borbi protiv virusa.

(VIDEO) KADA GUBIMO ANTITELA I ŠTA JE T-ĆELIJSKI IMUNITET? Šest najvažnijih dilema o novom koronavirusu

Za sada ostaje da se vidi šta se dešava ukoliko osobe dođu u kontakt sa virusom drugi ili treći put i da li se organizam na isti način bori protiv virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija