• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rts

13.07.2020

20:54

KORONAVIRUS IZ SRBIJE IZAZVAO PANIKU U ITALIJI! Naučnici otkrili nešto potpuno neobično

Vesti

KORONAVIRUS IZ SRBIJE IZAZVAO PANIKU U ITALIJI! Naučnici otkrili nešto potpuno neobično

Podeli vest

Predsednik Veneta Luka Zaja izjavio je za italijanske medije da je soj srpskog virusa agresivniji od onoga koji je do sada bio poznat u Italiji

Luka Zaja je rekao da su izolovali virus pacijenata koji su došli iz Srbije.

- Uradivši četiri testa, primetili smo da je virusno opterećenje izuzetno jako, virusi su identični između sebe, ali pripadaju potpuno drugačijem klasteru od onog koji je do sada bio izolovan u Venetu i u Italiji. Do danas nije moguće povezati specifične mutacije sa različitom patogenošću virusa jer dosadašnja istraživanja nisu pokazala da postoje kliničke forme vezane za mutaciju virusa - rekao je Zaja.

Predsednik Veneta je naredio da se testiraju stranci u tom regionu, da nije u pitanju getoizacija već briga o zdravlju svih građana.

ITALIJA U KANDŽAMA KORONE! Nove stroge mere važiće do kraja godine

OVE DVE MERE SPASILE BI NAŠ ZDRAVSTVENI SISTEM! Premijerka Brnabić o rigoroznim potezima u borbi protiv koronavirusa! (VIDEO)

Foto: Marko Đoković

Naime, u Venetu su se otvorila nova žarišta upravo tamo gde je najveća koncentracija ljudi koji su došli iz inostranstva.

- Situacija u ovom regionu je u svakom slučajnu stabilna, pod kontrolom, ali nas zaista zabrinjavaju ti sojevi virusa koji dolaze iz inostranstva, te smo zato pojačali kontrolu - rekao je Zaja.

Naveo je da se radi o građanima koji dolaze iz Benina, Srbije, Moldavije, Konga i Severne Makedonije.

- Potrebno je da svetska zdravstvena organizacija identifikuje države koje imaju probleme, to je nešto što odavno ponavljam. Zabrinjava i što su pacijenti sve mlađi, imamo slučaj jedne mame od 23 godine iz Kameruna sa detetom od šest godina i dva blizanca od četiri, svi pozitivni na virus - rekao je Zaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Meni rečenica "U ovom momentu se u bolnicama u Venetu nalaze DVA pacijenta pozitivna na virus, što su UKUPNO 144 pacijenta, a na intenzivnoj nezi je njih DEVETORO, od kojih je TROJE pozitivno na virus, dok preminulih nema."... izaziva kuršlus u glavi i digitronu!

Kojic

pre 3 godine

Zato nam Crna Gora ne otvara granice jer je znala sad Grci i Madjari saznali i oni zatvorili, ovo je virus iz labaratorije i ovo demostracije sve je to iz strane kuhinje svet vode masoni kriminalci svaka čast maloj manjini ali vecina drzava u svetu vode masoni tajkuni.

Marija

pre 3 godine

Pa naravno, za srbe su morali da izmisle poseban soj, još više agresivan, posuli odozgore, pa posle pričaju - narod je kriv. Globalizam na delu.

kurto

pre 3 godine

HITNO!! Madjarska uvela nove mere.Psima dozvoljen ulaz srbima ne

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija