• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

20.07.2020

21:11

OGLASILA SE SZO I OTKRILA PRAVO STANJE OKO VAKCINE! Generalni direktor priznao i šta ga najviše brine

Vesti

OGLASILA SE SZO I OTKRILA PRAVO STANJE OKO VAKCINE! Generalni direktor priznao i šta ga najviše brine

Podeli vest

Izvršni direktor SZO za vanredne programe Majkl Rajan pozdravio je kao "dobre vesti" rezultate kliničkih ispitivanja u ranoj fazi dva kandidata za vakcinu protiv koronavirusa, ali je upozorio da predstoji dug put do razvoja vakcine

Sada moramo da pređemo na testiranja većih razmera u stvarnom svetu. Ali dobro je videti da više podataka i više proizvoda prelazi u ovu veoma važnu fazu otkrića vakcine", rekao je Rajan na konferenciji za novinare u Ženevi.

On je dodao da su u kliničkoj fazi razvoja trenutno 23 kandidata za vakcinu protiv korona virusa, prenosi AP.

TRKA NAJJAČIH! ČIJA VAKCINA ĆE SPASITI SVET? Englezi i Nemci tvrde da su njihove bezbedne i ispitane na ljudima

ODLIČNA VEST! Studija pokazala da je oksfordska vakcina BEZBEDNA!

Rajan se oglasio nakon što su naučnici sa Univerziteta Oksford u dokumentu objavljenom u naučnom časopisu "The Lancet" naveli da se pokazalo da njihova eksperimentalna vakcina izaziva zaštitni odgovor imunog sistema kod više stotina ljudi, koji su je primili.

I kineski istraživači, koji su koristili sličnu tehniku kao tim s Oksforda, objavili su u tom časopisu studiju o svojoj eksperimentalnoj vakcini, koja je pokazala da njihova vakcina izaziva odgovor imunog sistema.

KINESKA AMBASADA POVODOM VESTI KOJA JE OBRADOVALA SVE U NAŠOJ ZEMLJI! Završavamo vakcinu, pomoći ćemo i Srbiji

Foto: Reuters/Denis Balibouse

Generalni direktor SZO

Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus izrazio je ranije danas zabrinutost zbog uticaja Kovida-19 na autohtone zajednice, naročito u Severnoj i Južnoj Americi.

Tedros je rekao da je više od 70.000 slučajeva prijavljeno među starosedeocima u Severnoj i Južnoj Americi, a da je više od 2.000 ljudi preminulo.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija