• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Webtribune.rs

23.07.2020

07:00

AMERIKA OVO NEĆE LAKO PRIHVATITI! NEMAČKI ANALITIČAR ŠOKIRAO: Sledeća godina je prekretnica, odlazi Merkel - Počinje alijansa sa Rusijom i Kinom!

Vesti

AMERIKA OVO NEĆE LAKO PRIHVATITI! NEMAČKI ANALITIČAR ŠOKIRAO: Sledeća godina je prekretnica, odlazi Merkel - Počinje alijansa sa Rusijom i Kinom!

Podeli vest

Nemački politički analitičar Alekander Rar smatra da će 2021. godina biti prekretnica za Nemačku

Iako se čini paradoksalnim, nemačke elite mogu da pritisnu Sjedinjene Države, koje su Evropu nedavno prestale da doživljavaju kao svog saveznika i počele da je tretiraju kao poslušnog roba.

Stoga su iz Vašingtona počele da pristižu pretnje da će se uvesti ekonomske sankcije državnim kompanijama i zvaničnicima koji odbijaju da zaustave izgradnju Severnog toka 2.

Berlin ima dve mogućnosti u ovoj situaciji, napominje Rar.

Prvo podrazumeva pokoravanje, što stavlja Nemačku u poziciju vazala Sjedinjenih Država.

OVAKO VELIKE KRIZE UVEK SE ZAVRŠAVAJU SVETSKIM RATOM, ruski politički analitičar upozorava da sve podseća na 1914. i 1939. godinu!

OVO SE NEĆE ZAVRŠITI TEK TAKO, SPREMNI SU NA BORBU! Putinovom miljeniku zabranjen ulazak u SAD, Rusija sprema osvetu

Foto: Tanjug/AP

Druga opcija je suprotstavljanje Vašingtonu. U ovom slučaju, Nemačka će morati naporno da radi na stvaranju svog evropskog bankarskog sistema, koji bi bio analog SWIFT-u. Pored toga, biće potrebno distancirati se od Sjedinjenih Država i ojačati veze sa Rusijom i Kinom.

"Evropljanima je veoma teško to da razumeju, jer i dalje postoji taj osećaj predanosti zajedničkim vrednostima, prijateljstvu. Neće im biti lako da shvate da se sve promenilo, to je dug proces koji se mora ubrzati kako bi se što pre prihvatila stvarnost“, naglasio je Rar.

Politikolog veruje da će 2021. godina postati prelomna tačka za Nemačku, kada Angela Merkel podnese ostavku na mesto kancelarke.

Trenutno postoje četiri moguća kandidata, od kojih je jedan premijer Severne Rajne – Vestfalije Armin Lašet.

Upravo bi taj političar bio idealan naslednik sadašnje liderke u kontekstu jačanja odnosa Berlina i Moskve, zaključio je Rar. 

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Inače, da dolazi nova era najavila je i sama Angela Merkel.

Merkelova, koja je kao prva nemačka kancelarka prošle nedelje prisustvovala sednici vlade pokrajine Bavarske, na konferenciji za štampu, istakla je da Evropa znači "bezbednost“ za Nemačku.

Naglasila je da je veoma bitno sve što se trenutno, tokom predsedavanja Nemačke EU, dešava u Briselu.

- Svet se trenutno iznova organizuje. To da SAD štite EU nije više nešto što se podrazumeva. Zbog toga je jedinstvo u Evropi bitnije nego ikada - poručila je Merkelova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija