• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

22.07.2020

22:36

NAPAD NA NAŠE NOVINARE U PORTLANDU SMATRAMO NEČUVENIM! Rusija uputila Americi protestnu notu!

Vesti

NAPAD NA NAŠE NOVINARE U PORTLANDU SMATRAMO NEČUVENIM! Rusija uputila Americi protestnu notu!

Podeli vest

Ruska ambasada u Vašingtonu uručila je protestnu notu Stejt departmentu zbog napada na ruske novinare u američkom gradu Portaland, saopštio je danas ambasador Anatolij Antonov

On je na Fejsbuku napisao da da su ruski državljani dobro i da im nije potrebna medicinska pomoć.

Snimateljska ekipa ruskog Kanala 1 povređena je u napadu tokom protesta u američkom gradu Portlandu, saopštila je danas pres služba TV kanala za TAS S.

- Ekipa Julije Olkhovskaje se našla na putu ljudi obučenih u maskirna odela, koji su pojurili iz sudnice kada je situacija na ulici eskalirala. Gurnuli su Olkhovsku i palicama napali operatera Vjačeslava Arhipova. Slomili su im kameru. Novinari su zadobili povrede i ogrebotine - rekao je portparol.

HOĆE DA BACE BOMBU NA KINESKU AMBASADU U VAŠINGTONU?! Situacija sve komlikovanija, REĐAJU SE OPTUŽBE!

Protesti u Portlandu, državi Oregon, nastavljaju se nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu.

- Napad policije SAD na ruske novinare smatramo nečuvenim. Očekujemo da će američke vlasti preduzeti iscrpne mere kako bi obezbedile ličnu bezbednost ruskih novinara i stvorile odgovarajuće uslove za neograničeni rad medija uopšte - izjavio je povodom incidenta portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Ruska delegacija izraziće svoj protest tokom predstojeće sednice Stalnog saveta OEBS-a, zahtevajući da američka vlada poštuje prava izveštača u vezi sa napadom na reportere Kanala, rekao je predsedavajući Komisije za politiku medija Aleksej Puškov, javlja TAS S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija