• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Beta

24.07.2020

09:44

BROJ ZARAŽENIH KORONOM PREŠAO 15 MILIONA! Za 24 sata potvrđeno još 247.000 obolelih, a evo gde ima najviše inficiranih!

Vesti

BROJ ZARAŽENIH KORONOM PREŠAO 15 MILIONA! Za 24 sata potvrđeno još 247.000 obolelih, a evo gde ima najviše inficiranih!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je u četvrtak uveče da je u protekla 24 sata registrovano 247 hiljada novih slučajeva kovida-19, čime je ukupan broj zaraženih do danas premašio 15 miliona, izvestio je TAS

U svom dnevnom biltenu SZO je saopštila da je sa jučerašnjih 7 000 smrtnih slučajeva, ukupan broj žrtava kovida-19 premašio 619 hiljada.

Prethodnog dana broj novoobolelih u svetu bio je za preko 40 hiljada manji nego danas, kao i broj smrtnih ishoda - manji za 3 000.

Najviše obolelih ima u severnoj i južnoj Americi, skoro osam miliona, u Evropi preko tri miliona, a u jugoistočnoj Aziji više od milion i po.

U SAD ima skoro četiri miliona potvrđenih slučajeva, u Brazilu više od dva miliona, u Indiji 1,2 miliona, u Rusiji 795 hiljada, Južnoj Africi skoro 400 hiljada, u Meksiku više od 356 hiljada, u V. Britaniji skoro 300 hiljada i u Iranu 281 hiljada.

BRAZIL

U Brazilu je u poslednja 24 sata potvrđen 59.961 novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 2.287.475.

Preminulo je još 689 osoba, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva u toj zemlji sada 82.771, preneo je sinoć Rojters.

SAD

Ukupan broj inficiranih korona virusom u SAD premašio je četiri miliona, saopštio je kasno sinoć američki Univerzitet Džons Hopkins. U SAD je registrovano 76.500 zaraženih korona virusom za 24 sata.

Od Kovid-19 je tokom jučerašnjeg dana umrlo 1.225 osoba.

SAD koje su u svetu najviše pogodjene korona virusom, već deset dana imaju više od 60.000 dnevno inficiranih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59