• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

04.08.2020

22:31

HITAN SASTANAK VRHOVNOG ODBRAMBENOG SAVETA! Da li je tragediju u Bejrutu stvarno izazvao konfiskovani eksploziv?

Vesti

HITAN SASTANAK VRHOVNOG ODBRAMBENOG SAVETA! Da li je tragediju u Bejrutu stvarno izazvao konfiskovani eksploziv?

Podeli vest

Predsednik Libana Mišel Aun sazvao je hitan sastanak Vrhovnog odbrambenog saveta, preneo je Frans pres

Premijer Libana Hasan Diab najavio je večeras za sutra, u sredu, dan nacionalne žalosti za žrtve velikih eksplozija koje su danas sravnile sa zemljom veći deo luke Bejruta i oštetile mnoge zgrade u libanskom glavnom gradu, izbijajući prozore i vrata. 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAJJEZIVIJI SNIMAK IZ BEJRUTA! Nestao ceo KVART, DIM SE ŠIRI NA SVE STRANE!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEZIVE SCENE, PRVI SNIMCI IZ BOLNICE! U ekspoziji povređeno najmanje 500 ljudi, lekari ne mogu da zbrinu sve

Zvaničnik libanskog Crvenog krsta Žorž Ketaneh je izjavio da ima na stotine mrtvih i ranjenih. 

CNN javlja i da je oštećena i Predsednička palata. 

Jedan zvaničnik Civilne zaštite je rekao da da još ima tela u luci i da su mnogi zatrpani ruševinama, preneo je AP.

Foto: Tanjug

Još nije za sada poznat uzrok velikih eksplozija, šokantnih čak i za taj grad koji je bio poprište višegodišnjeg bombardovanja tokom građanskog rata, samoubilačkih bombaških napada i izraelskog bombardovanja. 

Desetine kola hitne pomoći odvozile su ranjene ljude iz luke, gde su mnogi ležali na zemlji i bolnice su pozvale da se odazovu dobrovoljni daovaoci krvi, dok je vatra zahvatila luku iz koje se diže gust crn dim. 

 

Lokalne TV stanice su javile da se eksplozija dogodila u skladištu pirotehnike i da je vatra zahvatila obližnju zgradu izazvašvi drugu, još jaču eksploziju. 

Očevici su to uporedili sa nuklearnom ekplozijom, preneo je Asošiejted pres. 

Frans pres navodi, pozivajući se na bezbednosne izvore, da je eksplodirao konfiskovan eksploziv uskladišten u luci, a ima i vesti da gori jedan brod.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boba

pre 3 godine

Nije eksploziv nego 3500 tona konfiskovanog amonijaka, eksplodirao kada je neki nepisman zavarivao stranicu rezervoara...eto to je sve, nikakva bomba, nikakav eksploziv

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija