• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2020

12:34

GRENELOV NASLEDNIK SAHRANIO AMERIČKU INTERVENCIJU NA KOSMETU: Napali smo pravoslavne hrišćane i postavili muslimansku narko-mafiju!

Vesti

GRENELOV NASLEDNIK SAHRANIO AMERIČKU INTERVENCIJU NA KOSMETU: Napali smo pravoslavne hrišćane i postavili muslimansku narko-mafiju!

Podeli vest

Kandidat za novog ambasadora SAD u Nemačkoj Daglas Mekgregor kritikovao je američku intervenciju na Kosovu 1999. godine

On je ocenio da je intervencija bila usmerena protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba i da je nakon nje postavljena muslimanska narko-mafija, što je nazvano uspehom za demokratiju, piše CNN u tekstu u kojem podseća i na njegove druge izjave koje naziva ksenofobičnim i rasističkim.

"Ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji", rekao je Mekgregor, koji će zameniti Ričarda Grenela na mestu ambasadora u Nemačkoj.

CNN navodi da je pored izjava u korist Srbije, iako je u to vreme kao vojno lice učestvovao u pripremi NATO kampanje, Mekgregor je objavio niz izjava koje s kose sa zvaničnom poltikom Vašingtona, kao kada je stao na stranu Rusije u sukobu Ukrajini.


U tekstu se ocenjuje da će, ako njegovo imenovanje odobri Senat SAD, to označiti još jednu nisku tačku američko-nemačkih odnosa koji su se pogoršali tokom mandata predsednika Donalda Trumpa.

Portparol Bele kuće Džad Dir u odgovoru mejlom je za CNN naveo da je Mekgregor visoko kvalifikovan za posao ambasadora, pozivajući se na znanje nemačke istorije i jezika koje je naučio u vreme kada je služio u Zapadnoj Nemačkoj.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija