• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.08.2020

09:52

KOMŠIJE U PAKLU KORONE! Svakoga dana imaju više od 1.000 zaraženih, i to zbog OVA TRI UZROKA

Vesti

KOMŠIJE U PAKLU KORONE! Svakoga dana imaju više od 1.000 zaraženih, i to zbog OVA TRI UZROKA

Podeli vest

U susednoj Rumuniji već 10 dana broj novoinficiranih koronom premašuje 1.000, a ambasador Srbije u Bukureštu Stefan Tomašević kaže da se kao uzroci navode veliki priliv rumunskih državljana iz dijaspore, institucionalni vakuum prilikom određivanja mera ograničenja kretanja i letnja sezona.

"Ustavni sud je proglasio neustavnom uredbu vlade koja je određivala karantin i samoizolaciju", rekao je jutros za RTS Tomašević.

On je naveo da je treći, ali i najznačajniji faktor porasta broja zaraženih, letnja sezona.

"U ovom trenutku popularna letovališta na obalama Crnog mora i bašte ugostiteljskih objekata u Bukureštu okupljaju veliki broj građana i to je vrlo verovatno jedan od najvećih uzroka za progresivno širenje broja novoinficiranih", naveo je Tomašević.

Foto: AP/Photo

 



Ambasador Srbije je rekao da je, posle ukidanja vanrednog stanja, Rumunija prešla u stanje pripravnosti, koje omogućava vlastima da na brži i efikasniji način odgovore na širenje zaraze.

"Mere koje su nekada podrazumevale nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i institucijama, sada obavezuju građane da zaštitne maske moraju nositi i na drugim javnim mestima, kao što su stajališta gradskog prevoza, sajmovi, pijace i drugi javni prostori", naveo je ambasador Tomašević.

On je dodao da se u rumunskoj javnosti govori o ponovnom uvođenju vanrednog stanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 3 godine

Naše dobre komšije Rumuni su očigledno u strašnom problemu. To je narod sa kojim vekovima živimo jedni pored drugih, i nikada nismo imali niti jednu ružnu reč a kamoli ratovali. Mislim, da mi Srbijanci i Srbi, imamo ljudsku i moralnu obavezu, da u ovom teškom trenutku i za nas, ali pretškom za njih, dokažemo da smo prave i dobre komšije, i da našoj braći Rumunima pošaljemo makar i simboličnu pomoć humanitarne pomoći i time pokažemo da nisu sami i da makar komšijski delimo njihovu patnju i bol. Izdrži Rumunijo - pobedimo zlo zajedno!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija