• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2020

18:15

PLJUŠTE KAZNE U ITALIJI! Zbog kršenja antikovid mera u Đenovi kažnjeno više od 2.000 ljudi!

Vesti

PLJUŠTE KAZNE U ITALIJI! Zbog kršenja antikovid mera u Đenovi kažnjeno više od 2.000 ljudi!

Podeli vest

U italijanskom gradu Đenova broj kazni zbog nepoštovanja pravila uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19 premašio je 2.000

Više od 2.000 kazni zbog kršenja antikovid pravila odnosi se na period od 8. marta do 2. avgusta, međutim najveći broj kazni odnosi se na period blokade kada je bilo ograničeno kretanje ljudi na obližnju prodavnicu s namirnicama, apoteku i odlazak na posao.

Najveći broj kazni odnosi se na prelazak sa teritorije jedne opštine na teritoriju druge bez "opravdanog razloga" tokom blokade u Italiji zbog kovida-19, za šta je sledila novčana kazna od 400 evra ako su u pitanju pešaci, a 533 evra u slučaju kretanja automobilom.

Najčešće korišćen izgovor za nedozvoljen prelazak iz mesta prebivališta u drugi deo grada bio je odlazak u udaljeni supermarket zbog navodne nemogućnosti pronalaska određenih proizvoda u lokalnim radnjama.

Najpopularnije destinacije za prekršioce u Đenovi bile su priobalne lokacije, odnosno plaže.

- Ne mogu više da boravim u zatvorenom prostoru - jedno je od najčešćih opravdanja.

U barovima i restoranima je tokom proteklih pet meseci sprovedeno više od 15.000 provera, a izrečeno je 36 kazni, navodi italijanski list Republika.

(Kraj) tnr/dž


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija