• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2020

09:03

(VIDEO) EKSPLOZIJE, TOPOVSKI UDARI, GUMENI MECI! 700 uhapšeno u novim sukobima policije i demonstranata u Minsku, EU preti sankcijama Belorusiji!

Vesti

(VIDEO) EKSPLOZIJE, TOPOVSKI UDARI, GUMENI MECI! 700 uhapšeno u novim sukobima policije i demonstranata u Minsku, EU preti sankcijama Belorusiji!

Podeli vest

Sukobi između policije i demonstranata nezadovoljnih rezultatima predsedničkih izbora u Belorusiji, izbili su i sinoć u pojedinim delovima Minska, iako je u drugim delovima grada situacija uglavnom bila mirna, prenosi Tas s

Beloruska policija je uhapsila oko 700 učesnika demonstracija nakon osporavane izborne pobede predsednika Aleksandra Lukašenka, saopšteno je iz ministarstva unitrašnjih poslova te zemlje, preneo je Rojters.

Istovremeno, TAS izveštava da je oko 100 policajaca povređeno tokom četvrte noći protesta obeleženih sukobima pripadnika snaga reda i nezadovoljnih građana.

U pojedinim delovima grada mogle su se čuti eksplozije i topovski udari, kao i zvuci ispaljenih gumenih metaka.


Policija je hapsila demonstrante koji su pokušavli da se sakriju u sporednim ulicama, a pojedini stanovnici Minska skrivali su susede u svojim stanovima i sa balkona im govorili gde da se sakriju zbog čega su specijalne snage iz pušaka sačmara pucale na njih. Više o tome čitajte OVDE.

 

 

NEREDI U MINSKU NE PRESTAJU! Više od 1.000 uhapšenih i 50 povređenih na sinoćnjem protestu! (VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ŠOK SNIMAK IZ MINSKA! Hteo da baci bombu, ona mu EKSPLODIRALA U RUCI I UBILA GA!

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su jedinice za razbijanje demonstracija u Minsku uhapsile dve osobe koje su pripremale Molotovljeve koktele.



Kod dvojice mladića, starosti 18 i 19 godina, pronađen je kanistar sa 10 litara benzina i flaša biljnog ulja, navela je portparol Ministarstva Olga Čemodanova i dodala da su oni planirali da koriste Molotovljeve koktele protiv policije.

Belorusko udruženje novinara je saopštilo da su uhapšena dva poljska novinara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopštilo da je policija koristila bojevu municiju kada su je napali demonstranti u gradu Brest na jugozapadu zemlje.

Protesti su izbili u nedelju uveče nakon što je aktuelni poredsednik Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu na predsedničkim izborima. Tokom tri noći protesta u Belorusiji, privedeno je najmanje 6.000 ljudi a na stotine je povređeno, preneo je AP pozivajući se na zvanične podatke.

Jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci neidentifikovanu eksplozivnu napravu na policajce, ali ona mu je eksplodirala u ruci.

Beloruska policija je juče u Minsku uhapsila navodne koordinatore masovnih protesta.

Za petak je zakazan ministarski sastanak šefova diplomatije zemalja članica EU o uvođenju sankcija Belorusiji nakon nedeljnih, osporavanih izbora i nasilnog gušenja demonstracija koje su organizovane tim povodom, saopštio je danas jedan švedski diplomata, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija