• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2020

13:41

ŠIPTARI RAŠIRILI ZARAZU PO NEMAČKOJ! Institut "Robert Koh" objavio dramatične podatke o širenju korone!

Vesti

ŠIPTARI RAŠIRILI ZARAZU PO NEMAČKOJ! Institut "Robert Koh" objavio dramatične podatke o širenju korone!

Podeli vest

Nemački Institu "Robert Koh" (RKI) napravio je listu zemalja u kojima su se Nemci najviše zarazili korona virusom, a na samom vrhu te liste je takozvano Kosovo


RKI ukazuje da se od sredine juna, nakon prvog otvaranja granica, beleži rast osoba koje su se zarazile korona virusom tokom boravka u inostranstvu. Pre "zatvaranja“ sredinom marta, udeo uvezenih slučajeva, prema RKI-ju, bio je na vrhuncu sa 46 odsto, a nakon zatvaranje granica, taj udeo je pao na 0,4 odsto.

POLICIJI OD DANAS VEĆA OVLAŠĆENJA DA ZAUSTAVLJA I HAPSI! Stupila na snagu uredba o prelasku granice!

JOŠ JEDAN SRBIN MALTRETIRAN U HRVATSKOJ! Obratio se za pomoć vlastima na Braču, OSTAO U ŠOKU KAD JE DOBIO ODGOVOR!

Pošto je došlo do novog otvaranja granica, udeo "uvezenih“ slučajeva popeo se ponovo, na 31 odsto. 

Na prvom mestu prvih 15 zemalja "„zaraze“ nalazi se takozvano Kosovo, odakle je 1.096 osoba "donelo“ korona virus u Nemačku.

Na drugom mestu je Turska sa 501 slučajem, a zatim sledi Hrvatska sa 260 slučaja.

Na četvrtom mestu je Srbija sa 196 slučaja, pa Bugarska sa 166, BiH sa 156, Rumunija sa 113, Poljska sa 112, Španija sa 107, Severna Makedonija sa 92, Albanija sa 86, Holandija sa 50, Austrija sa 44 i Francuska i Ukrajina sa po 43 slučaja.



Kosovo je, inače, od početka na listi rizičnih regiona za koje važi upozorenje od putovanja zbog korona virusa.

Nemačke vlasti ne znaju zašto je broj inficianih povratnika sa Kosova tako visok. Međtim, to se povezuje sa Bajramom, tokom kojeg su mnogi muslimani iz Nemačke otputovali u zemlje porekla do porodica.

Od 8. avgusta na snazi je obaveza testiranja osoba koje se u Nemačku vraćaju iz rizičnih regiona, odnosno dvonedeljni karantin. Testiranje se obavlja besplatno, a moguće ga je obaviti na brojnim stanicama za testiranje koje su uspostavljene na granicama, aerodromima, železničkim stanicama...

I pored toga, najveći broj infekcija dogodi se, međutim, unutar Nemačke, a ne u inostranstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija