• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.08.2020

09:35

DEBAKL AMERIKE U SAVETU BEZBEDNOSTI UN! Odbačen predlog da se Iranu produže sankcije, evo ko im je sve okrenuo leđa IMPERIJI!

Vesti

DEBAKL AMERIKE U SAVETU BEZBEDNOSTI UN! Odbačen predlog da se Iranu produže sankcije, evo ko im je sve okrenuo leđa IMPERIJI!

Podeli vest

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O`Brajan izjavio je da su SAD pretrpele poraz u Savetu bezbednosti pokušavajući da produže embargo Iranu na uvoz oružja

- Mi smo danas pretrpeli poraz, ali to još uvek nije kraj - rekao je on i dodao da je odluka Francuske, Velike Britanije i Nemačke da ne podrže američki predlog rezolucije "razočaravajuća, ali ne i iznenađujuća".

Istovremeno, oglasio se i stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim institucijama u Beču Mihail Uljanov koji je rekao da je Amerika ovim pokušajem pretrpela "debakl".

 

 

Podsetimo, Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbacio je rezoluciju SAD o produženju trinaestogodišnjeg embarga Iranu na uvoz oružja.

Protiv rezolucije u Savetu bezbednosti glasali su Rusija i Kina, dok je 11 zemalja bilo uzdržano, među kojima Francuska, Velika Britanija i Nemačka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija