• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.08.2020

09:56

TU NI BOG, NI AMERIKANCI NE POMAŽU! Poljaci u strahu, POD ROĐENIM NEBOM VIŠE NISU SIGURNI, a i kako bi pored sve brutalnijih ruskih lovaca SU-30SM! (VIDEO)

Vesti

TU NI BOG, NI AMERIKANCI NE POMAŽU! Poljaci u strahu, POD ROĐENIM NEBOM VIŠE NISU SIGURNI, a i kako bi pored sve brutalnijih ruskih lovaca SU-30SM! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon dobijanja teške rakete klase „vazduh-zemlja“, pravljene na bazi hiperzvučne rakete H-32 sa pogonom na tečno gorivo, ruski lovci Su-30 SM će značajno će povećati sopstvenu moć, piše poljski list "Difens 24"

- Zahvaljujući teškim raketama klase „vazduh-zemlja“ velikog dometa, Su-30SM će moći da dopuni bombardere Tu-22 i Su-34, povećavajući ofanzivni potencijal Rusije i na operativnom i na strateškom nivou - navedeno je u članku.

DEBAKL AMERIKE U SAVETU BEZBEDNOSTI UN! Odbačen predlog da se Iranu produže sankcije, evo ko im je sve okrenuo leđa!

KIM ODBIO MEĐUNARODNU POMOĆ! Razlog neverovantan, EVO ČEGA SE LIDER SEVERNE KOREJE NAJVIŠE PLAŠI!

Prema mišljenju autora, takva hiperzvučna raketa koristiće se ne samo na Su-30SM, već i na avionu Tu-22, a takođe i na lovcima-presretačima MiG-31BM, koji se trenutno prilagođavaju za upotrebu raketa "Kindžal".

Ranije je list "Izvestija", pozivajući se na izvore u vojno-industrijskom kompleksu, saopštio da ruski inženjeri razvijaju novo moćno naoružanje za opremanje Su-30SM. Prema mišljenju stručnjaka, koji su govorili za "Difens 24", reč je o opremanju "suhoja" hiperzvučnom raketom Iks-32 sa pogonom na gorivo u tečnom stanju, koja je ranije korišćena samo na bombarderima dalekog dometa Tu-22M3.

 

 

"Suhoj" Su-30SM je višenamenski lovac. On može da se koristi i danju i noću, u jednostavnim i kompleksnim meteorološkim uslovima.

Su-30SM se takođe može koristiti za upravljanje grupnim borbenim akcijama za gospodarenje u vazduhu, uništavanje desanta neprijatelja u vazduhu, kao i za sprovođenje vazdušnog izviđanja i uništavanje kopnenih ciljeva u jednostavnim i teškim meteorološkim uslovima.

H-32 je ruska krstareća raketa klase „vazduh-zemlja“ sa dometom do 1.000 kilometara i brzinom od 4.000-5.400 kilometara na sat. Zvanično je puštena u upotrebu krajem 2016. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 3 godine

Prestanite da lupetate. Znate li vi uopste kolika je razlika u broju aviona izmedju Rusije i amerike, u korist Amera..?? Rusi njihovoj vojsci ce moci da isporuce nekih 50 komada najnovijeg Suhoja (5.generacija), a Ameri vec isporucili preko 300 komada takvog tipa aviona. Da ne poredimo broj aviona celog NATO pakta. To bi odnos bio 1: 50 u korist NATO alijanse. Sada se vi upitajte ko koga treba da se plasi.

XXL

pre 3 godine

@Marko rusi imaju sasvim dovoljan broj aviona i pilota, a ameri imaju kao što kažeš brojčano više aviona ali nisi naveo da li imaju toliko pilota. Da li uopšte znaš koliko košta jedan pilot i njegova obuka kao i sat letenja toga pilota. Zamisli 10.000 pilota kada bi poleteli istovremeno, a nakon toga remont tih aviona jer se nakon određenog broja sati vrši remont letelica. Jugoslavija je imala nešto preko 200 MiG-21 i šta misliš da li su svi leteli kao kad sedneš u automobil pa voziš.

Hehe

pre 3 godine

@Marko Rusi nece igrati jurke sa njima po nebu pa su nedovoljnog broja u odnosu na NATO. PVO !

Dragan

pre 3 godine

Žao mi poljaka. Ništa u proteklim vekovima nisu naučili. Na izvol'te su prepustili svoju lepu zemlju kaubojima i nemcima, koji ne odustaju od uništenja Rusije. Ali sami su hteli, pa sada neka gledaju u šta su se uvalili. A Ameri će proći isto ili još gore od Napoleona, Kajzera i kaplara Hitlera. Problem je što su mnogo nestrpljivi. Kamda su zaboravili Somaliju i junačke bežanije kada su dobili po tamburi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija