• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

22.08.2020

19:40

A GDE SU VAM ČINJENICE? Zaharova SAHRANILA američke tvrdnje: NAPADANJE NAS NIKOME NE DONOSI USPEH!

Vesti

A GDE SU VAM ČINJENICE? Zaharova SAHRANILA američke tvrdnje: NAPADANJE NAS NIKOME NE DONOSI USPEH!

Podeli vest

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je da je nedavno objavljeni izveštaj američkog Senata o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore besadržajan i da u njemu ne postoje nikakve činjenice

Kako je rekla, slična ocena može da se da i ostalim delovima tog izveštaja, kao i kada je reč o „izveštaju Milera“, ali i drugim dokumentima o navodnom mešanju Rusije u predizborni proces u Americi te 2016. godine.

Zaharova je naglasila i da je Moskva u više navrata komentarisala te optužbe od strane Amerike i odbacivala ih kao „apsolutno neosnovane“.

- Sa svoje strane Rusija samo može da žali što zbog takvih ambicija i želje da se podgreje rusofobska retorika u pitanje se dovodi bilateralni dijalog. Ne mislimo da pobuđivanje antiruskih mitova može da donese bilo kome uspeh - rekla je.

(VIDEO) VELIČANSTVEN PRIZOR U RUSIJI! Iznad neba razvijena džinovska zastava POVRŠINE FUDBALSKOG TERENA!

Podsetimo, u izveštaju senatskog odbora za obaveštajna pitanja navedeno je da je Vikiliks odigrao ključnu ulogu u ruskim obaveštajnim aktivnostima usmerenim da utiču na ishod predsedničkih izbora 2016. godine u SAD i pobedu sadašnjeg predsednika Donalda Trampa.

Takođe, u izveštaju se spominje i šef Trampovog izbornog štaba Pol Manafort kao osoba koja je sarađivala sa Rusima, među kojima je i ruski oligarh Oleg Deripaska i to i pre, i posle američkih izbora 2016. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija