• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2020

10:32

RUSKO MINISTARSTVO INOSTRANIH POSLOVA IZDALO UPOZORENJE: Američke tajne službe progone naše državljane po svetu!

Vesti

RUSKO MINISTARSTVO INOSTRANIH POSLOVA IZDALO UPOZORENJE: Američke tajne službe progone naše državljane po svetu!

Podeli vest

Ministarstvo inostranih poslova Rusije upozorilo je danas državljane te zemlje koji putuju u inostranstvo da mogu postati meta progona od strane američkih organa reda i obaveštajnih službi

Saopštenje je usledilo posle hapšenja ruskog državljanina Jegora Krjučkova, koji je 22. avgusta lišen slobode u Los Anđelesu zbog navodne zavere u cilju namernog oštećivanja zaštićenog računara, navodi Tas s.

NOVI ERDOGANOV EKSER ZA KOVČEG NATO! Od Putina kupuje još jedno MOĆNO ORUŽJE, evo o čemu je reč (VIDEO)

DONALD TRAMP OTKRIO: Evo zašto MORAMO da kupujemo naftu od Rusije!

Ističući da američke službe i dalje hapse ruske državljane širom sveta, ministarstvo je navelo da se od 2008. godine u trećim zemljama desilo 56 takvih incidenata, od kojih šest tokom prošle godine.

Da bi ruske državljane primorale da priznaju krivicu u izmišljenim slučajevima, američke službe na njih vrše jak psihološki pritisak i uslove boravka u pritvoru za njih čine nepodnošljivim, stoji u saopštenju ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ukoliko ruski državljani odbiju da priznaju krivicu, određuju im se duge zatvorske kazne, navodi ministarstvo, ističući da ruska diplomatija čini sve što je moguće da bi u takvim situacijama pružila pomoć državljanima Rusije i obezbedila poštovanje njihovih legitimnih prava, kao i njihov brz povratak kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija