• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dailystar

31.08.2020

09:16

PROCURIO TAJNI IZVEŠTAJ BRITANSKE VLADE! Spremaju se za crni scenario, očekuju da korona napravi pomor u zimskim mesecima!

Vesti

PROCURIO TAJNI IZVEŠTAJ BRITANSKE VLADE! Spremaju se za crni scenario, očekuju da korona napravi pomor u zimskim mesecima!

Podeli vest

Iz izveštaja britanske Vladed koji je procurio objavljen je "razumno najgori mogući scenario" broja smrtnih slučajeva zbog Covid-19 tokom zimskih meseci.

Sugeriše da bi 85.000 mogao da bude broj žrtava korone koju Velika Britanija pogodi kada stigne hladnije vreme.

Ali jasno je istaći da je to "scenario, a ne predviđanje".

KRAJIŠNIK U TEŠKOM STANJU! Prvi predsednik skupštine Republike Srpske na respiratoru

UZBUNA U NJUJORKU! Zabeležen prvi slučaj koronavirusa među teniserima!

Naučna savetodavna grupa Sage pripremila je izveštaj koji je video BBC Njuznajt, kako bi pomogla NHS i lokalnim vlastima da planiraju unapred.

U izveštaju se navodi da će škole ostati otvorene.

Praćenje virusa, izolacija i karantin biće 40% efikasne u zaustavljanju širenja koronavirusa.

Takođe se navodi da će do novembra „biti uspostavljene mere politike za smanjenje kontakata između domaćinstava na polovinu njihovog normalnog nivoa pre marta 2020.“.

Foto: REUTERS/Francis Mascarenhas

Prema izveštaju, moglo bi se očekivati da će ove mere ostati na snazi do marta 2021. godine.

Projekcija je uzela u obzir ljude za koje bi se očekivalo da umru jer imaju druge bolesti.

Prema izveštaju u Engleskoj i Velsu, zbog Covida bi moglo biti 81.000 više smrtnih slučajeva, plus 27.000 više iz drugih razloga.

U Škotskoj može biti 2.600 direktnih smrtnih slučajeva od Covida, a 1.900 u Severnoj Irskoj.

Ali postoje kritike, profesor Karl Henegan, sa Univerziteta Okford, rekao je da su neke od pretpostavki iznetih u modelu „neverovatne“ i da izveštaj pretpostavlja da „nismo ništa naučili iz prvog talasa ove bolesti“.

Foto: AP/Photo

Najdžel Edvards, izvršni direktor istraživačkog centra za zdravlje Nafild Trast, rekao je da izveštaj ima "veoma širok spektar" scenarija koji ljudima čine "prilično teškim da rade tačno šta bi trebalo da rade".

Kao odgovor na izveštaj koji je procurio u petak, portparol vlade Ujedinjenog Kraljevstva tvrdi: „Kao odgovorna vlada planirali smo i nastavljamo da se pripremamo za širok spektar scenarija, uključujući razumni najgori scenario.

"Naše planiranje nije predviđanje ili predviđanje šta će se dogoditi. Odražava odgovornu vladu koja osigurava da smo spremni za sve moguće situacije."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRVI TALAS SE NEĆE ZAVRŠITI, VIRUS JE POKAZAO VISOK STEPEN PRENOŠENJA! Kisić Tepavčević iznela ŠOKANTNE PODATKE: Desetak osoba se PONOVO ZARAZIILO KORONOM!
Društvo

PRVI TALAS SE NEĆE ZAVRŠITI, VIRUS JE POKAZAO VISOK STEPEN PRENOŠENJA! Kisić Tepavčević iznela ŠOKANTNE PODATKE: Desetak osoba se PONOVO ZARAZIILO KORONOM!

Sva je prilika da na jesen nećemo imati drugi talas koronavirusa, već da ćemo u period drugih respiratornih infekcija ući sa ovim prvim, koji će se samo nastaviti, jer je teško da ćemo imati 28 dana bez nule što je uslov da kažemo da je prvi završen kaže prof. dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut"

30.08.2020

10:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija