• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

30.08.2020

18:33

(FOTO/VIDEO) LUKAŠENKO SE NE ODVAJA OD KALAŠNJIKOVA! Čak i ispred Palate nezavisnosti je naoružan i spreman za... DEMONSTRANTI KRENULI KA PALATI...

Vesti

(FOTO/VIDEO) LUKAŠENKO SE NE ODVAJA OD KALAŠNJIKOVA! Čak i ispred Palate nezavisnosti je naoružan i spreman za... DEMONSTRANTI KRENULI KA PALATI...

Podeli vest

Portparolka predsednika Belorusije Natalija Ejsmont objavila je fotografiju beloruskog predsednika nakon što je Sputnjik upitao gde se trenutno nalazi beloruski lider i da li prati situaciju u Minsku, gde se održavao skup opozicije

Na fotografiji je Lukašenko sa automatom ispred Palate nezavisnosti.

U nedelju su se pristalice opozicije okupile na aveniji Nezavisnosti u centru Minska, a zatim se premestile na aveniju Pobednika, gde se nalazi rezidencija predsednika države Aleksandra Lukašenka - Palata nezavisnosti.

 

 

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktualni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

BEOGRAD SADA IMA ŠANSU, PRIŠTINA JE POSVAĐANA I OSLABLJENA! Zato se treba čuvati Albanskog lobija, ONI BI ZARIJU NOŽ SRBIJI!

Policija u Belorusiji zadržala je danas u pritvoru 125 učesnika neodobrenog antivladinog protesta u Minsku, rekla je za "RIA Novosti" portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije Olga Čemodanova.

Više hiljada demonstranata uputilo se ka rezidenciji predsednika Aleksandra Lukašenka u centru Minska, zbog čega su policija i vojska pojačale mere zaštite. Policijska vozila blokirala su prilaze rezidenciji, prenosi Tass.

Takođe, policija je zaustavila nekoliko hiljada ljudi u Aveniji nezavisnosti u prestonici Belorusije, gde se održava protest.

Kako navodi Tass, snagama bezbednosti naređeno je da počnu da se kreću ka demonstrantima.
Vodeni topovi usmereni su ka učesnicima protesta, a jake bezbednosne snage su na putu ka licu mesta.

 

Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija