• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

01.09.2020

16:28

KROKODIL TERORIŠE UNSTRUT! Nemci tvrde da ima 2 metra, policija pretražuje reku!

Vesti

KROKODIL TERORIŠE UNSTRUT! Nemci tvrde da ima 2 metra, policija pretražuje reku!

Podeli vest

Policija i nadležne službe još od petka bezuspešno tragaju za krokodilom kog su građani navodno videli u reci

U reci Unstrut na jugu nemačke pokrajine Saksonija-Anhalt viđen je krokodil, dugačak dva metra. Poslednjih nekoliko dana više ljudi se obratilo policiji tvrdeći da su ga videli kako pliva rekom. Usledila je opsežna potraga i zabrana kupanja u tom području sve do 6. septembra. I poruka pecarošima: budite oprezni.

Policijska jedinica zadužena za zaštitu voda tokom vikenda je pretraživala reku. Krokodila su tražili i iz vazduha. U potrazi su učestvovali i služba Nemačkog društva za spasavanje (DLRG), vatrogasci, kao i službenici Ureda za javni red i Veterinarskog ureda, prenosi Telegraf.rs.

Potraga za krokodilom nije urodila plodom i nakon toga je obustavljena.

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U S. MAKEDONIJI! Uhapšena trojica pripadnika Islamske države!

OVI STVARNO PRIZIVAJU ĐAVOLA?! Šarli Ebdo, uoči suđenja za terorizam, najavljuje opet karikature Muhameda! (FOTO)

- Konkretnih dokaza o krokodilu nema - izjavio je predsednik okruga Gec Ulrih.

Potraga za gmizavcem započela je još u petak 28. avgusta u jutarnjim časovima, nakon što su pecaroši prijavili da su veče pre toga videli krokodila u blizini sela Lauh an der Unstrut. Sledećeg dana privremeno su zatvoreni kanali u Trezdorfu i Vecendorfu.

Krokodil pobegao iz zoološkog vrta?

U medijima, ali i na društvenim mrežama mnogo se priča i nagađa o tome kako je ta životinja mogla da dospe u nemačku reku. Sličan slučaj poslednji put je zabeležen 1994. godine u Dormagenu kod Diseldorfa kada je jedan krokodil pobegao iz zoološkog vrta. Radilo se o kajmanskom aligatoru dugom 80 centimetara, kojeg su na kraju uspeli da uhvate. Nakon toga dobio je i nadimak: "Semi" ili "Zver iz jezera Bagerze".

Glasine koje sada kruže internetom veoma maštovite. Po jednoj od njih gmizavac je uspeo da pobegne iz zoološkog vrta Memleben u Kajzerfalcu, koji se nalazi u blizini reke Unstrut. Ta vest je međutim odmah i demantovana, jer u tom zoološkom vrtu i nema krokodila. Druga glasina je da se radi o krokodilu koji je u mestu Karsdorf, takođe u blizini reke, stigao još pre nekoliko decenija. Ni ta vest nije potvrđena kao istinita.

Teorija koja je, čini se, jedina moguća, jeste da je krokodil prvobitno bio nečiji kućni ljubimac.

- Verovatno je držan nezakonito, a onda je postao smetnja svom vlasniku, koji ga je, pretpostavljam, pustio - rekao je za list "Bild" direktor zoološkog vrta u Haleu Denis Miler.

On je policiji i onima koji su uključeni u istragu savetovao da krokodila traže u sumrak ili noću, jer preko dana krokodili dremaju.

Na putu ka Hamburgu

Ako se u reci zaista nalazi krokodil, stručnjaci smatraju da on ima relativno dobre šanse da preživi i da uz pomoć rečnih struja čak stigne i do Hamburga. Oliver Vings sa Univerziteta Martin Luter Hale-Vitenberg u izjavi za nemačku novinsku agenciju DPA podseća da su krokodili hladnokrvne životinje koje mogu da se prilagode temperaturama većim od 20 stepeni. Hrane se ribama i patkama.

- Iako se krokodili zapravo boje ljudi, oni su opasne životinje. Čini se da su spori, ali brzinom munje mogu da iskoče i po nekoliko metara iz vode - objašnjava stručnjak i naglašava: "Svi moraju da budu svesni rizika da bi to zaista moglo da bude istina, odnosno da je to pravi krokodil."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija