• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

07.09.2020

21:07

SLEDEĆE NEDELJE POČINJU PRVE ISPORUKE RUSKE VAKCINE! Srbija, ali i ceo svet su ovu vest čekali mesecima! DA LI JE KORONI NAJZAD ODZVONILO?!

Vesti

SLEDEĆE NEDELJE POČINJU PRVE ISPORUKE RUSKE VAKCINE! Srbija, ali i ceo svet su ovu vest čekali mesecima! DA LI JE KORONI NAJZAD ODZVONILO?!

Podeli vest

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško je izjavio, da ove nedelje počinje vakcinacija dobrovoljaca protiv virusa korona

U toku je treća faza (postregistraciona) testiranja ruske vakcine protiv korone. 

- Sledeće nedelje će početi prve isporuke vakcine, ne tako velike, jer je neophodno poštovati sve interese - dodao je ministar.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona pod nazivom "Sputnjik V", koju je napravio Naučni institut "Gamalej" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Prilikom prvih ispitivanja vakcina je stvorila stabilan humoralni i ćelijski imunološki odgovor kod 100 procenata učesnika i nije izazvala ozbiljne kontraindikacije ni po jednom kriterijumu.

Pritom, nivo neutralizujućih antitela je bio 1,4 do 1,5 puta veći, nego kod ljudi koji su preležali virus.

LEKARI ZADALI KLJUČNI UDARAC MILU! Ostavke u crnogorskom kriznom štabu, epidemiolozi odlaze zbog kršenja mera na mitingu podrške Đukanoviću!

Realno je očekivati da Srbija bude među prvim državama čijim građanima će ruska vakcina biti stavljena na raspolaganje, te da će upravo to biti jedna od najvažnijih tema prilikom posete Putina našoj zemlji u oktobru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija