• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

10.09.2020

22:05

OVO ĆE BITI NAJVEĆI IZAZOV U ISTORIJI: 8.000  BOINGA 747 PREVOZIĆE VAKCINE PROTIV KORONE ŠIROM SVETA! Odredište je i Srbija!

Vesti

OVO ĆE BITI NAJVEĆI IZAZOV U ISTORIJI: 8.000 BOINGA 747 PREVOZIĆE VAKCINE PROTIV KORONE ŠIROM SVETA! Odredište je i Srbija!

Podeli vest

Da bi se vakcine dostavile u sve zemlje, biće potrebno 8.000 Boinga 747, saopšteno je iz Međunarodne asocijacije aviotransporta (IATA)

Dostava vakcina protiv korona virusa širom sveta predstavljaće najveći transportni izazov u istoriji, tvrde predstavnici avioindustrije, prenosi BBC.

Da bi se vakcine dostavile u sve zemlje, biće potrebno 8.000 Boinga 747, saopšteno je iz Međunarodne asocijacije aviotransporta (IATA).

Iako vakcina još nije proizvedena, izuzimajući rusku, IATA već sada zajedno sa aviokompanijama, aerodromima i nacionalnim zdravstvenim organizacijama pravi plan za njen transport. Plan distribucije predviđa jednu dozu za jednu osobu, piše BBC. 

HOĆETE DA PUTUJETE, USLOV JE DA SE VAKCINIŠETE PROTIV KORONE! Negativni testovi nisu nikakva garancija!

Iako je transport robe novi fokus devastirane avioindustrije, dostava vakcina je mnogo kompleksniji zadatak. Avioni prvenstveno moraju poštovati standarde kao što je mogućnost održavanja temperature između 2 i 8 stepeni, a pojedine vakcine zahtevaju temperature ispod nule.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

O virusima, psima i mačkama (ISPRAVKA)
Društvo

O virusima, psima i mačkama (ISPRAVKA)

Kako se navodi, doktorica Sabine Olex-Condor je u razgovoru sa kolegama zaključila da njene kolege koje posjeduju mačku nisu bile zaražene novim koronavirusom, a da većina hospitaliziranih pacijenata nisu imali kućnog ljubimca

10.09.2020

19:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija