• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

11.09.2020

19:56

(VIDEO) UKRAJINSKI AMBASADOR U MINSKU NAPRAVIO SKANDAL NA GRANICI! Nije hteo da otvori gepek, PRETIO "DIPLOMATSKIM RATOM"!

Vesti

(VIDEO) UKRAJINSKI AMBASADOR U MINSKU NAPRAVIO SKANDAL NA GRANICI! Nije hteo da otvori gepek, PRETIO "DIPLOMATSKIM RATOM"!

Podeli vest

Ambasador Ukrajine u Minsku Igor Kizim zapretio je beloruskim graničarima "diplomatskim ratom" kada su ga zamolili da otvori gepek svog automobila

Incident se dogodio 5. septembra na granici Ukrajine i Belorusije. Kizim, kojeg je Kijev ranije pozvao na konsultacije, vraćao se u Minsk preko graničnog prelaza „Nova Guta“. Prema njegovim rečima, beloruski graničari su ga naterali da otvori gepek i pokaže lične stvari. To je izazvalo bes kod ambasadora koji je saopštio da tako nešto nije doživeo za svojih 27 godina diplomatske karijere.

Kako se vidi na snimku koji je objavila Granična služba Belorusije, Kizim je na granici upozorio da je, u skladu sa Bečkom konvencijom, pretresanje diplomatskog vozila moguće samo uz čvrste razloge. On je pitao graničare da li oni imaju takve razloge, na šta je dobio potvrdan odgovor. Graničar je saopštio da neće biti pregledan ceo prtljag, već samo žele da otvore gepek.

OD ČEGA ZAVISE REAKCIJE NA RUSKU VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA?! Njen proizvođač POJASNIO SVE DETALJE!

- Zvaće vas mnogo ljudi - rekao je na to Kizim i obećao da će napisati protestnu notu.

„Ovim vi pravite vrlo loš korak… Kada vaš ambasador bude putovao ovuda, na našoj granici će mu biti sasvim drugačije. Pokrećemo diplomatski rat“, zapretio je on.

On je ipak otvorio gepek, a tamo su bile samo torbe. Graničari ih nisu otvarali.

Pogranična služba Belorusije je izjavila da ambasador nije pretresan, već da su graničari samo pogledali njegov automobil, a to ne predstavlja kršenje Bečke konvencije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija