• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2020

16:44

NAMERNO ŠIRILA KORONU SADA JOJ PRETI OZBILJNA ZATVORSKA KAZNA! Išla na žurke pa zarazila 76 ljudi

Vesti

NAMERNO ŠIRILA KORONU SADA JOJ PRETI OZBILJNA ZATVORSKA KAZNA! Išla na žurke pa zarazila 76 ljudi

Podeli vest

Jasmin Adli (26), zaposlenoj u američkoj vojsci, koja je u Nemačkoj kovidom-19 zarazila 76 ljudi, preti 10 godina zatvora. Naime, ona je zarazu prenela obilazeći barove, iako je bila inficirana

Adlijeva, inače sa Floride, čekala je rezultate testa nakon nedavnog odmora u Grčkoj, međutim, nije ispoštovala samoizolaciju, već je išla po žurkama po Garmiš Parten Kirhenu, iako ju je već tada bolelo grlo.

U porukama do kojih je došao Dejli mejl, ona zahvaljuje kolegama što su "došli na 'rona parti" ali kaže i kako tada nije znala da je zaražena.

Bivši kolega kaže i kako je Jasmin radila u "Edelvajs rizortu" pre nego joj je testom potvrđen koronavirus i da je tamo organizovala konferenciju za američke vojne snage o prevenciji zaraze kovidom-19.

Isti zaposleni kaže i kako ne treba kriviti samo nju već i hotel koji je negovao 'kulturu prikrivanja' zbog koje su zaobiđena pravila o karantinu.

Adlijevoj sada preti zatvorska kazna jer je zarazila najmanje 23 osobe i još njih 710 izložila virusu zbog žurke nakon puta u Grčku početkom septembra.

U utorak je objavljeno da su zabeležena još tri slučaja zaraze korona virusom kod redovnih posetilaca barova koje je posetila i 26-godišnjakinja.

Rizort o kojem se radi, zapravo je centar za rekreaciju američke vojske, "Armed Forces Recreation Center" (AFRC) koji koriste američki vojnici i njihove porodice.

Adlijeva je 3. septembra posetila "Peaches bar", a dan kasnije irski pab u Garmišu.

Ono veče kad je posetila "Peaches bar", Adlijeva je imala bliske kontakte s mnoštvom ljudi, grlila ih i ljubila, a na povratku kući nije se osećala dobro.

Nakon povratka iz Grčke, radila je i u hotelu i posluživala goste u hotelskom kafiću i organizovala konferenciju sve do dana kad je dobila pozitivan test.

Zanimljivo je da je tema konferencije koju je organizovala bilo upravo sprečavanje širenja zaraze među američkim vojnicima.

Osim toga, iako je hotel na Fejsbuku objavio da imaju zaraženog radnika, gostima je i dalje bilo dozvoljeno da dolaze u hotel pa nisu bili obavešteni o infekciji. Samo im je rečeno da će morati da se odjave do nedelje i tako je prikrivena istina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija