• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevno.hr

17.09.2020

22:21

(VIDEO) ISTREBLJENJE JE VEĆ POČELO! UPOZORENJE SLAVNOG BIOLOGA KOJI ĆE VAM "DIĆI KOSU NA GLAVI"! Ima li nade za čovečanstvo?!

Vesti

(VIDEO) ISTREBLJENJE JE VEĆ POČELO! UPOZORENJE SLAVNOG BIOLOGA KOJI ĆE VAM "DIĆI KOSU NA GLAVI"! Ima li nade za čovečanstvo?!

Podeli vest

Najpoznatiji britanski biolog sir David Attenborough (94), u svom novom video prilogu iznosi dosad najoštrije upozorenje čovječanstvu, u svrhu vlastitog opstanka i očuvanja drugih vrsta

U jednosatnom dokumentarcu "Extinction: The Facts" (Istrebljenje: Činjenice), koji je u nedelju prikazan na BBC-u, Attenborough se nije suzdržao od prikazivanja razornih posledica uništavanja prirodnih staništa, što jasno povezuje s pojavom pandemija poput ove s koronavirusom.

Dokumentarac je prikazan svega nekoliko dana pošto su stručnjaci upozorili da je populacija životinja, ptica i riba u manje od 50 godina "pometena" za dve trećine, i to zbog neumerenog ljudskog ponašanja.

- Suočeni smo s krizom - kaže Attenborough na početku filma, "i to s onom koja će imati posledice na sve nas".

Film sadrži stravične scene, poput majmuna koji mahnito s drveća skaču u reku kako bi se spasili od požara, ili koale koja šepajući prelazi put u potrazi za skloništem od iste nepogode.

STIŽE JANIS! BALKAN SE PRIPREMA ZA BRUTALNU OLUJU! Poplave, uraganski vetar, kiša, nestanak struje... LJUDI BEŽITE ŠTO DALJE OD...

Autor serijala "Blue planet" i "Planet Earth" u novom filmu takođe istražuje izvor covida-19 među populacijom šišmiša u pećinama u kineskoj pokrajini Yunnanu.

Prikazuje i kinesku tržnicu u Wuhanu, specijalizovanu za prodaju divljih životinja, za koju se veruje da je epicentar pandemije koronavirusa.

Otišao je i u Afriku kako bi pokazao poslednja dva živa severna bela nosoroga, majku i kćer.

Foto: pixabay.com

- Ali, nada postoji - kaže Attenborough koji je sedamdesetih snimio film o planinskim gorilama na granici Ruande i Konga koje su tada bile na rubu istrebljenja. 

LATINO-LEPOTICE UVEK SU PRISUTNE U LIKVIDACIJAMA ŽESTOKIH MOMAKA IZ SRBIJE! Kriminolozi i bezbednjaci tvrde da to nije slulčajno!

Zahvaljujući odlučnoj kampanji njihova spašavanja, broj im je s 250 do danas povećan na više od hiljadu pa se Attenborough susreo s potomcima zaigrane majmunice koju je snimao pre 40 godina.

- Ja to možda neću doživeti, ali ako donesemo prave odluke u ovom kritičnom trenutku, možemo sačuvati ekosistem svog planeta, njegovu izvanrednu bioraznolikost i sve njegove stanovnike. Ono što će se dogoditi, ovisi o svima nama - zaključuje u filmu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nunfuck legion

pre 3 godine

Milioni bakterija će umreti. Stotine miliona...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija