• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2020

17:14

DOVODE U PITANJE ZVANIČNE BROJKE! U Turskoj tenzije između lekara i vlasti oko bilansa kovid pandemije!

Vesti

DOVODE U PITANJE ZVANIČNE BROJKE! U Turskoj tenzije između lekara i vlasti oko bilansa kovid pandemije!

Podeli vest

Turska beleži porast broja novih slučajeva COVID-19, usled čega je došlo i do napetosti između predstavnika medicinske struke i političara, koji nacionalno udruženje zdravstvenih radnika optužuju da dovođenjem u pitanje zvaničnog bilansa pandemije podriva napore za njeno suzbijanje

U Turskoj je dosad registrovano oko 300.000 slučajeva COVID-19, a ukupan crni bilans je oko 7.400.

PRVI PUT U ISTORIJI RUSI IMAJU ORUŽJE KOJE NEMA NIKO NA SVETU! Putin je sada pozvao konstruktora, ono što je rekao PAMTIĆE GENERACIJE!

HRVAT SAV KRVAV NAĐEN IZA BENZINSKE PUMPE U NEMAČKOJ! Tvrdi da ga je pretukla grupa ljudi!

U poslednje vreme u toj zemlji se dnevno beleži više od 1.600 novozaraženih i 60 umrlih, što je ipak manje nego tokom vrhunca pandemije u aprilu, ali je prosečni broj preminulih od COVID-19 sada tri puta veći nego u periodu između juna i avgusta, navodi Rojters.

Mnogi lekari u Turskoj tvrde da se statistika o broju zaraženih i umrlih ne vodi na transparentan način i da su brojke zapravo mnogo više.

Noseći crne trake oko rukava, lekari širom Turske ove sedmice su održali proteste na kojima su odali poštu kolegama preminulim od posledica oboljevanja od COVID-19.

Ovakvi istupi predstavnika medicinske struke naišli su na žestoke kritike turskih vlasti, pa je, odbacujući tvrdnje lekara da se statistika umanjuje, ministar zdravlja Fahretin Kodža zatražio da njihovo udruženje bude ukinuto, a isto je učinio i jedan političar iz stranke Nacionalistički pokret, koja je deo vladajuće koalicije u Turskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija