• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.09.2020

09:13

ŠEF CENTRA ZA KONTROLU BOLESTI: Vakcinisaćemo Amerikance do jula 2021. godine

Vesti

ŠEF CENTRA ZA KONTROLU BOLESTI: Vakcinisaćemo Amerikance do jula 2021. godine

Podeli vest

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild izjavio je da bi većina Amerikanaca mogla da bude vakcinisana protiv koronavirusa najkasnije do jula 2021. godine

Redfild je u sredu, obraćajući se Odboru za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije američkog Senata, rekao da očekuje da će se vakcinacije protiv Kovida-19 sprovoditi mesecima, prenosi Rojters.

On je dodao da očekuje da će oko 700 miliona doza vakcine biti dostupno krajem marta ili u aprilu, što je, kako je naveo, dovoljno za vakcinaciju 350 miliona ljudi.

Foto: AP/Photo


Mislim da će nam trebati vremena do aprila, maja, juna, a moguće i jula, da u potpunosti vakcinišemo sve američke građane - poručio je Redfild.

Pored Redfilda, o pandemiji korona virusa, od koje je do sada preminulo više od 200.000 ljudi u SAD, svedočili su šef američke Uprave za hranu i lekove Stiven Han, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči, kao i zvaničnik za zdravstvo i socijalne usluge Bret Žiroar.

Vakcina za koronavirus i dalje ne postoji, ali nekoliko mogućih je u završnim fazama ispitivanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija