• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno

29.09.2020

08:00

DETALJI FBI ŠPIJUNAŽE TRAMPA, NOVI VELIKI SKANDAL DRMA AMERIKU! Ovo nije nimalo slučajno, u centru je opet Rusija!

Vesti

DETALJI FBI ŠPIJUNAŽE TRAMPA, NOVI VELIKI SKANDAL DRMA AMERIKU! Ovo nije nimalo slučajno, u centru je opet Rusija!

Podeli vest

FBI je bio upoznat sa kontraobavještajnom istragom čoveka na koga se Kristofer Stil oslanjao u svom dosijeu Tramp-Rusia, ali je nastavio da obnavlja FISA nalog za špijuniranje predsednika, navodi se u osuđujućem novom pismu

Dosije, koji je sastavio britanski špijun Kristofer Stil, a platila ga je firma Fusion GPS predsedničke kampanje Hilari Klinton, FBI je iskoristio za dobijanje naloga za špijuniranje Trampove saradnice Karter Pejdž u oktobru 2016. godine, pre predsedničkih izbora. Nalog je obnovljen nakon što je Donald Tramp izabran za predsednika, a konačno je istekao negde krajem 2017. godine.

U redigovanoj belešci na dve strane koju je u četvrtak javno objavio senator Lindsey Graham (R-Južna Karolina), američko Ministarstvo pravde otkriva da je Steeleov "primarni podizvor" (PSS) bio pod istragom FBI 2009. godine kao mogući ruski agent. FBI tim koji je pratio Trampa (Krosfajer Hariken) saznao je za to u decembru 2016. godine i ispitivao PSS u januaru 2017. godine - a zatim je ipak obnovio nalog FISA još tri puta.

- U decembru 2016. godine, tim Krosfajer Hariken identifikovao je Primarni podizvor koji je koristio Kristofer Stil i tada se upoznao sa istragom iz 2009. godine. Tim  Krosfajer Hariken ispitivao je Primarni podizvor tokom tri uzastopna dana u januaru 2017. Tada je istraga iz 2009. godine ostala zatvorena. Istraga iz 2009. godine do danas je zatvorena - kaže se u memorandumu Ministarstva pravde.

E, DO MOJEGA! HRVAT USRED SRBIJE VARA SRPSKE PRIVREDNIKE, UZIMA IM MILIONE! I prošle godine na isti način isti čovek otimao pare!

Razlog zbog kojeg je FBI zatvorio istragu bio je taj što je PSS napustio SAD u septembru 2010. FBI je rekao da će "biti razmotreno ponovno otvaranje istrage u slučaju da se osoba vrati u SAD". Iz nekog razloga, iako se PSS u nekom trenutku vratio, istraga nikada nije ponovo otvorena.

Iako memorandum DOJ ne imenuje PSS, neki preduzimljivi internetski istraživači identifikovali su ga u julu kao Igora Dančenka. Njegov advokat Mark E. Schamel potvrdio je identifikaciju za New York Times dan nakon što je o tome izveštavano. Dančenko je radio kao istraživač u instituciji Brookings do 2010. Ovo se poklapa sa dopisom u kojem se kaže da je radio u istraživačkom trustu u Vašingtonu, gde su ga neki saradnici sumnjičili da je „ruski špijun".

Istraga FBI nije otkrila ništa mnogo dalje od "kontakta sa poznatim ruskim obaveštajnim oficirom" iz septembra 2006. godine, a on je bio 'veoma upoznat' sa 'ruskim oficirom iz Vašingtona.

OVO MORATE PROČITATI, DOMOVINSKI RAT, SRBI, HRVATI, ČETNICI, USTAŠE, PARTIZANI, NEMCI, ITALIJANI... Ko razume, shvatiće! Mali Hrvati baš kapiraju, ALI STVARNO...

Ono što se sada čini malo, bilo je mnogo više nego što su ikada imali o Karteru Pejdžu. Nije pomoglo ni to što je FBI advokat Kevin Clinesmith promijenio dokaze kako bi Page izgledao kao strani agent, a u stvari nije. U avgustu se Clinesmith izjasnio krivim zbog manje optužbe za davanje lažne izjave.

Foto: Tanjug/AP

Kada je poslao dopis Grahamu, državni tužilac Bill Barr napisao je da direktor Nacionalne obaveštajne službe uskoro može deklasirati dodatne tajne podatke koji se "oslanjaju na FBI znanje o pouzdanosti" dokumentacije Stil, jer se to neće mešati sa krivičnom istragom koju je sproveo američki tužilac John Durham.

Dosije Stile je od samog početka bio kamen temeljac "Rusiagejt" - proizvedenog skandala koji Trampa optužuje za veze ili "dosluh" sa Rusijom tokom izbora 2016. godine. Već se ispostavilo da je tim "Krosfajer Hariken" ispitivao Dančenka u januaru 2017. godine i utvrdio da je Dosije izmišljen, ali je nastavio da ga koristi za špijuniranje Trampa, označivši Kartera Pejdža kao ruskog agenta. U to vreme su već znali da je Dančenko bio pod istragom FBI kao osumnjičeni ruski agent - ali izgleda da im to nije ni najmanje smetalo.

JERMENIJA ĆE UPOTREBITI „ISKANDERE" AKO BAKU ISKORISTI AVIONE F-16! ovo se mora zaustaviti, nije više u pitanju lokalni rat, PLANETA JE U OPASNOSTI!

Jednostavno rečeno, ovo znači da bi članovi tima Krosfajer Hariken - poput bivšeg agenta Petera Strzoka i njegove ljubavnice Lise Pejdž, kao i direktor FBI Džejmsa Komija i njegov zamenik Andru Mekejb, trebalo da daju neka objašnjenja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija