• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2020

11:21

U SVETU VIŠE OD 35 MILIONA OBOLELIH OD KORONE! Ove zemlje prednjače po broju zaraženih!

Vesti

U SVETU VIŠE OD 35 MILIONA OBOLELIH OD KORONE! Ove zemlje prednjače po broju zaraženih!

Podeli vest

Od početka pandemije korona virusom, krajem decembra prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, korona virusom zarazilo se više od 35 miliona ljudi u svetu

Prema podacima sajta Worldmeter, ukupno je u svetu zaraženo korona virsom 35.070.750 ljudi.

Aktivnih slučajeva je 7.970.957, a u kritičnom stanju je više od 66 hiljada obolelih.

Do sada se oporavilo 26 miliona ljudi, a od posledica zaraze kovidom-19 preminulo je 1.036.413 ljudi.

Najviše zaraženih je u SAD - skoro 7,6 miliona ljudi, a slede Indija sa 6,5 miliona i Brazil sa skoro 4,9 miliona obolelih.

BRAZIL

Brazil je za poslednja 24 sata registrovao 599 preminulih od posledica korona virusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka zaraženo je još 26.310 ljudi, prenosi Gardijan.

Foto: tvin printscreen

Ukupno je zaraženo 4,9 miliona ljudi, a od posledica infekcije kovidom-19 preminulo je 145.987 osoba.

Brazil je na drugom mestu po broju preminulih, posle SAD, ana trećem poo broju zaraženih, posle SAD i Indije.

VELIKA BRITANIJA

Velika Britanija prijavila je 12.872 nova slučaja zaraze za poslednja 24 sata, što je rekordan broj obolelih u jednom danu.

Vladin sajt je imao tehničkih problema zbog kojih je kasnilo objavljivanje broja novoobolelih, navodi agencija Rojters.

Zbog tih problema, u izveštajima koji će biti objavljivani narednih dana, biće uključeni i slučajevi od 24. septembra do 1. oktobra.

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Subotnji broj obolelih, koji je premašio prethodni rekord od 7.143 zaražena u utorak, skoro je duplo veći od jučerašnjeg, kada je prijavljeno 6.968 inficiranih.

U Velikoj Britaniji sada se dnevno testira i više od 200.000 građana, duplo više nego na početku pandemije, kada je dnovno testirano oko 100.000 ljudi.

U subotu je prijavljeno da je od kovida-19 preminulo 49 osoba.

INDIJA

U Indiji je u protekla 24 sata registrovano 72.829 novih slučajeva korona virusa, samo dan nakon što je broj preminulih premašio 100.000.

Do sada je u Indiji potvrđeno više od 6,5 miliona potvrđenih slučajeva kovida-19 i 101.782 smrtna ishod među kovid pacijentima, preneo je AP.

Foto: AP Photo/Rafiq Maqbool

Indija je i dalje na čelu po dnevnom porastu broja novih slučajeva kovida-19, ali je procenat izlečenih visok i iznosi 83 odsto, dok je broj preminulih relativno mali - 1,56 procenata, što je skoro dvostruko manje od svetskog proseka, saopštilo je indijsko ministarstvo zdravstva.

Vlasti u Indiji pripremaju se da dozvole ponovo otvaranje bioskopa i zabavnih parkova od 15. oktobra, ali zdravstveni poslenici upozoravaju da bi ta odluka, u kombinaciji sa predstojećim religioznim svetkovinama i zimskim vremenom, mogla da bude rizična.

NEMAČKA

Broj novozaraženih kovidom-19 u Nemačkoj porastao je u poslednja 24 sata za 2.279 i sada iznosi ukupno 299.237.

Rojters izveštava da je broj smrtnih ishoda među kovid pacijentima u poslednja 24 sata porastao za dva i da sada iznosi ukupno 9.529.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija