• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2020

16:38

HAOS U MINSKU! Policija rasterala demonstrante vodenim topom (VIDEO)

Vesti

HAOS U MINSKU! Policija rasterala demonstrante vodenim topom (VIDEO)

Podeli vest

Beloruska policija upotrebila je vodeni top protiv demonstranata u Minsku

Kolona demonstranata kretala se bulevarom Pobednika sa zastavama u rukama kada su je dočekali snage bezbednosti i specijalna tehnika.

Policija je upotrebila vodeni top, masa se razbežala, ali je, prema rečima očevidaca, nekoliko osoba privedeno.

Korišćenje vodenog topa potvrdila je i policija u Minsku.

- U centru Minska odvija se nedozvoljeno masovno okupljanje. Policija moli učesnike da ne podležu provokacijama i da se raziđu, podsećajući još jednom da je to nedozvoljeno okupljanje - saopštio je MUP.

Sa svoje strane, portparolka Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova u Minsku Natalija Ganusevič saopštila je da je nekoliko ljudi odvedeno u policijske stanice radi istrage.

S tim u vezi, Belorusko udruženje novinara saopštilo je da je policija privela nekoliko novinara u Vitebsku, kao i da su u Grodnu zadržani novinari opozionog lista "Narodna volja".

Ranije je saopšteno da beloruska policija dežura u pojačanom režimu usled poziva opozicije da se održe protestne akcije.

Podsetimo, u subotu je u Minsku održan novi protest opozicije. Privedeno je 11 ljudi.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovska. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija