• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2020

07:06

ENIGMA PUTINOVE HOTELSKE SOBE! Kada putuje u inostranstvo njegovi agenti posebnu pažnju obraćaju na posteljinu, a kupatilo je ključno, evo i zašto!

Vesti

ENIGMA PUTINOVE HOTELSKE SOBE! Kada putuje u inostranstvo njegovi agenti posebnu pažnju obraćaju na posteljinu, a kupatilo je ključno, evo i zašto!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin važi za jednu od najčuvanijih ličnosti na planeti, a ovo su neki manje poznati detalje o njegovom obezbeđenju i načinu na koji ga čuvaju pripadnici ruske tajne službe

Putina čuvaju dva bezbednosna prstena, obezbeđuju ga ljudi koje vidimo i još više onih „nevidljivih“. Ukupno ih je nekoliko desetina hiljada. Javno se vidi samo manji broj telohranitelja koji mu krče put kroz masu, ili brane od nasrtljivaca.

U obezbeđenju su momci koji rastom moraju da budu viši od predsednika da bi ga zaštitili ako neko pokuša da puca u njega.

Foto: Reuters

Posebno su važne pripreme za Putinova putovanja. Na hiljade agenata nedeljama pre Putinovog dolaska u neku stranu zemlju odlazi tamo i sa domaćim službama proverava i češlja sve važne sigurnosne segmente, tako da sve bude spremno pre nego što ruski predsednik uopšte spakuje kofer.

Na tom poslu angažovani su agenti civilne i vojne obaveštajne službe, a posle njih agenti Federalne službe bezbednosti FSB, odnosno bivšeg KGB, koji prave detaljne analize, procene i strategiju.

 

Foto: Reuters

Posle tih podrobnih analiza, određuje se nekoliko maršruta. Na najbliži aerodrom stižu dva aviona u kojim su i blindirani automobili predsednika i njegove pratnje.

Sa obezbeđenjem uvek putuju lekar i lični kuvar, ali i sobarice koje, pošto tajniagenti provere svaki detalj u hotelskoj sobi, imaju zadatak da promene svu posteljinu, peškire i sve sa čime Putin dolazi u dodir.

Posteljina se menja zbog straha da bi mogla biti natopljena otrovom, ili nekom drugom supstancom koja bi mogla da naškodi ruskom predsedniku. Posebna pažnaj obraća se na kupatilo koje dezinfikuju posebnim sredstvima ponetim iz Rusije i po ustaljenom protokolu.

Sobarice, zajedno sa kuvarima putuju na odredište nekoliko dana pre Putina.

Pošto je Putin bio major KGB, sa njim njegovo obezbeđenje lakše radi. On zna šta je opasnost, a šta ne. Obezbeđenju je najteže sa onim predsednicima koji su svojeglavi i oglušuju se o njihove savete. Kao iskusni obaveštajac, ruski predsednik zna koliko je važan faktor iznenađenja, pa u opasne regione leti iznenadno. 

Foto: Tanjug/AP

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija