• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

15.10.2020

19:27

ZATVORSKA KAZNA ZA KOJE NE POŠTUJU POLICIJSKI ČAS! Francuska se ne šali, STROGE MERE STUPILE NA SNAGU!

Vesti

ZATVORSKA KAZNA ZA KOJE NE POŠTUJU POLICIJSKI ČAS! Francuska se ne šali, STROGE MERE STUPILE NA SNAGU!

Podeli vest

Ko u Francuskoj tri puta ne bude poštovao policijski čas, koji od subote stupa na snagu u deset francuskih gradova, biće kažnjen sa šest meseci zatvora i 3.750 evra, poručio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen

Darmanen se, zajedno sa kolegama ministrima zdravlja Olivijeom Veranom, ekonomije Brinom Lemerom i rada Elizabet Born, kao i premijerom Žanom Kasteksom, u četvrtak obratio javnosti, da bi pojasnili pojedinosti vezane za uvođenje policijskog časa koji će trajati od 21 sat do 9 sati ujutro, četiri sedmice, uz moćnost produžetka do 1. decembra.

Premijer Kasteks je istakao da je poslednjih desetak dana u Francuskoj zabeleženo „spektakularno ubrzanje cirkulacije virusa“, kao i da je rast obolelih kod starijih generacija zabrinjavajući što će, kako je istakao, tek izazvati pritisak na bolnice. Prema njegovim rečima, odeljenja intenzivne nege u bolnicama u Parizu već su popunjena s visokih 46 odsto.

- Ova situacija zahteva jasnu i brzu reakciju - naglasio je francuski premijer.

LJUDI, OVO SE NIJE DEŠAVALO NI U MARTU! Vesti iz Italije NE SLUTE NA DOBRO! OBOREN CRNI REKORD!

Kasteks je pojasnio da će policijski čas moći da se krši samo u neodložnim situacijama, kao što su odlazak u bolnicu, apoteku, na posao, u pomoć nekome u nevolji, ili zbog putovanja uz važeću kartu. Ljudi će moći i da na kratko u blizini kuće prošetaju domaće životinje, prenele su „Novosti“.

Kao i tokom prošlog karantina u tu svrhu će morati da se popunjavaju specijalne propusnice, koje su dostupne na sajtu vlade.

Na snazi paralelno ostaju ranije mere, tokom celog dana, kao što su potpuno zatvaranje barova i kafea, smanjivanje kapaciteta studentskih amfiteatara za pedeset odsto ili obavezno nošenje maski i u zatvorenom prostoru i na otvorenom.

Poštovanje policijskog časa kontrolisaće dodatnih 12.000 policajaca i žandarma, uz već postojeće noćne patrole.

Takođe, preduzeća će biti u obavezi da propišu minimalni broj radnih dana od kuće sedmično, kad je god to moguće. Preporučeno je da to budu dva ili tri dana nedeljno. Takođe, predlaže se i pomeranje vremena dolaska i odlaska na posao i sa posla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija