• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/handelsblatt.com

17.10.2020

08:10

MERKELOVA NA UDARU NEMAČKIH MEDIJA! Ne mogu da oproste kancelarki zbog sankcija Rusiji!

Vesti

MERKELOVA NA UDARU NEMAČKIH MEDIJA! Ne mogu da oproste kancelarki zbog sankcija Rusiji!

Podeli vest

Antiruske sankcije koje je Evropska unija uvela zbog "slučaja Navaljni“ previše su "labave" i "ne odgovaraju verbalnom ogorčenju koje je kancelarka Angela Merkel izbacila iz sebe", pišu pojedini nemački mediji

"Brisel bi želeo da se postavi kao sila koja se suprotstavlja Rusiji. Međutim, nove sankcije EU protiv Moskve u slučaju Navaljni preslabe su. Očekivanja su bila velika, ali rezultat nije bio takav", piše nemački Handelsblat u tekstu pod naslovom "Sramna politika sankcija EU prema Rusiji"!

Autor teksta, novinar Matijas Brigman, ogorčen je zbog činjenice da sankcijama nisu obuhvaćene švajcarske banke, čije "diskretne finansijske mogućnosti" ruska elita voli da koristi, kao i zbog činjenice da „kontroverzni gasovod Severni tok 2 ponovo nije pogođen“.

 

 

„To kritikuju opozicione stranke u Nemačkoj i nekim zemljama EU. A ovo zaista ne odgovara verbalnom ogorčenju koje je kancelar Angela Merkel istisnula iz sebe, govoreći o podmuklom trovanju Navaljnog“, piše on.

„Nema potrebe da naduvate obraze, a zatim da ne zviždite. EU mora da preduzme više akcija ako želi bolje da zaštiti branioce ljudskih prava, borce protiv korupcije i aktiviste širom sveta. Ako reakcija EU na slučaj Navaljni ostane na ovome, to će biti sramotno. Snaga Evrope mogla bi da izgleda drugačije - ako bi se savez država usudio na to“, zaključuje Handelsblat.

Podsetimo, u četvrtak su Evropska unija i Velika Britanija donele odluku o sankcijama protiv šest visokih ruskih zvaničnika i Državnog naučno-istraživačkog instituta za organsku hemiju i tehnologiju u vezi sa trovanjem ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. Pre toga, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da će Rusija na sankcije EU odgovoriti istom merom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 3 godine

Koje gluposti EU zvanicnika uvesti nekom sankcije radi jednog spijuna i unistiti sopstvenu ekonomiju Mislim da je EU organizacija postala jedna od naj neozbiljnijih organizacija u Svetu ovo je stvarno nedopustivo i Srbija zeli u EU .Narode zivim i radim decenijama na Zapadu ali iskreno zapad je potpuno pukao videcete kad Merkelova napusti politiku EU vise nece postojati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija