• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2020

07:34

Mladić iz Srbije čuvenoj milijarderki ukrao 20 MILIONA EVRA: U svetu postao poznat po NEVEROVATNOJ PREVARI, a banda koju vodi ima SIMBOLIČNO IME

Vesti

Mladić iz Srbije čuvenoj milijarderki ukrao 20 MILIONA EVRA: U svetu postao poznat po NEVEROVATNOJ PREVARI, a banda koju vodi ima SIMBOLIČNO IME

Podeli vest

Jugoslav Jovanović (23) uhapšen u Rimu, tereti se da je u decembru 2019. u Londonu opljačkao vilu ćerke vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona * Ništa od ukradenog keša i nakita nikad nije nađeno

Jugoslav Jovanović (23) uhapšen je u petak u Rimu zbog sumnje da je krajem 2019. u Londonu opljačkao vilu čuvene Tamare Eklston, iz koje je odneo keš i nakit u vrednosti od 20 miliona evra!

Tamara je, inače, ćerka bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, a u vreme pljačke bila je na putu.

Ništa od ukradenog novca i nakita nikada nije pronađeno!

 

 

Tipovali vilu

Filmska pljačka Tamarine vile dogodila se u petak 13. decembra 2019. u elitnom delu Londona, a osim Jovanovića u krađi su učestvovali Rumunka Marija Mestar (47), njen sin Emil Savastu (26), kao i Italijani Alesandro Malteze (44) i Alesandro Donati (43). Peti član pljačkaške bande, Hrvat Danijel Vuković (35), još je u bekstvu.

Engleski mediji prenose da je Jovanović odmah posle pljačke u Londonu označen kao organizator bande, ali bilo mu je teško ući u trag.

Rabin

Jovanović se jednom maskirao u rabina i od kolekcionara kupio slike Rubensa i Renoara za pun džak lažnih para

- Banda je duže vreme posmatrala Tamarinu vilu u Londonu, u delu grada koji zovu "Ulica milijardera". Čim je Eklstonova otišla na odmor u Laponiju, Jovanović i njegova ekipa su krenuli u akciju. Četvorica muškaraca su taksijem došla do vile. Jedan je ostao ispred da čuva stražu, a trojica su kroz prozor ušla u prizemlje kuće. Prvo su deaktivirali alarmni sistem, pa su krenuli do sobe u kojoj se nalaze četiri sefa. Uspeli su da otvore samo jedan, u kom su bili novac, skupoceni satovi, nakit... - pišu engleski mediji i dodaju:

- Dragocenosti koje su ukrali ubacili su u jednu "luj viton" torbu, koju su pronašli u kući. Koliko su lopovi bili opušteni, pokazuje i činjenica da je čitava pljačka trajala gotovo sat vremena.
Međutim, sigurnosne kamere u vili su snimile lica lopova i oni su ubrzo identifikovani. Utvrđeno je da je Jovanović odmah posle pljačke pobegao u Italiju, ali policija je tragala za njim gotovo 10 meseci pre nego što je lociran i uhapšen u Rimu. Imao je utočište u romskim kampovima, od kojih su neki čak bili u njegovom vlasništvu.

 

 

Italijanski mediji preneli su da je Jovanović poznat u toj zemlji kao kralj prevara i provala.

Tamara lagala da joj je ukradeno 60 miliona

Tamara Eklston ispričala je policajcima posle pljačke da joj je iz vile u Londonu ukraden nakit vredan čak 60 miliona evra. Međutim, sud u Londonu je utvrdio da su ukradene dragocenosti vredele "samo" 20 miliona. Sumnja se da su lopovi sav keš potrošili ili sakrili, da su zlato pretopili, a da su satove prodali na crnom tržištu u Italiji.

- Njegovu bandu nazivaju "Zlatne ruke". Čuvena Jovanovićeva prevara je bila kada se pre nekoliko godina maskirao u rabina i od jednog kolekcionara umetnina kupio dve umetničke slike Rubensa i Renoara, i to za pun džak lažnog novca - preneli su portali.

Hvalila se na Fejsu

Što se tiče ostalih članova Jovanovićeve bande, ubrzo nakon pljačke u Londonu najpre je uhapšen Rumun Emil Savastu, koji se spremao da pobegne u Japan. Odmah zatim privedena je i njegova majka Marija.

Otkriveno je da je i ona učestvovala u pljački jer je na Fejsbuku objavila "selfi" sa ukradenom "luj viton" torbom i Tamarinim minđušama. Zatim su uhapšeni i Italijani Alesandro Malteze i Alesandro Donati.

Zanimljivo je da se Vukoviću izgubio svaki trag nakon što se ukrcao u avion za Beograd. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija