• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2020

14:13

CUNAMI KORONE HARA BELGIJOM! Blizu 18.000 pozitivno dnevno, u subotu 79 umrlih!

Vesti

CUNAMI KORONE HARA BELGIJOM! Blizu 18.000 pozitivno dnevno, u subotu 79 umrlih!

Podeli vest

Belgija je u utorak 20. oktobra zabeležila apsolutni rekord od 17.508 novih slučajeva infekcije korona virusom za samo jedan dan, sa tendencijom daljeg rasta, a u subotu je registrovano 79 smrtnih ishoda

Tokom protekle dve nedelje potvrđeno je 11.207,9 infekcija na 100.000 stanovnika, što je porast od 234 procenta u poređenju sa dve nedelje ranije.

Od početka pandemije u Belgiji se virusom Kovid-19 ukupno zarazilo 305.409 ljudi, broj umrlih je dostigao 10.737, što je 79 više nego juče.

Belgijske zdravstvene vlasti upozoravaju na dalji rast broja hospitalizacija, koji je samo juče bilo 590.

 

 

Trenutno je zbog Kovid-19 hospitalizovana 4.401 osoba, uključujući 708 pacijenata u intenzivnoj nezi što je porast od 94, odnosno 84 procenta u odnosu na prehodnu nedelju.

Stopa pozitivnih testova na nacionalnom nivou je 18,3 procenta, dok je u zajednici nemačkog govornog područja 32,1 procenat, u Liježu 31,9 procenta, u Briselu 26,4 procenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija