• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

26.10.2020

20:48

KRENULI U ITALIJU, A ZAVRŠILI MRTVI U PARAGVAJU! Teška sudbina mladića nađenih u kontejneru: "Upoznali smo se u Srbiji, jedan imao troje male dece"!

Vesti

KRENULI U ITALIJU, A ZAVRŠILI MRTVI U PARAGVAJU! Teška sudbina mladića nađenih u kontejneru: "Upoznali smo se u Srbiji, jedan imao troje male dece"!

Podeli vest

Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja. Istraga je otkrila da je jedan od mladića iz Egipta, troje je iz Maroka, dok i dalje nije poznat identitet preostalih lica. Svi oni imali su porodice, a u Srbiji ih je upoznao S. M, migrant iz Alžira koji je za Telegraf.rs ispričao kako je najverovatnije došlo do tragedije.

Da podsetimo, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja. Tela su otkrivena u petak, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner i unutra zatekli jeziv prizor.

- Poznavao sam ih. Upoznali smo se ovde u Srbiji, a poslednji put sam ih video pre tri meseca, pre nego što su ušli na voz - kaže za Telegraf.rs S. M, migrant iz Alžira koji i dalje boravi u našoj zemlji.

Foto: Photo/Jorge Saenz/Facebook/Smail Maouchi

On nam je potvrdio da je čuo za planove sedmorice momaka, te kaže da svi "čekaju voz" koji će ih odvesti u Evropu.

- Kada je voz stao u Šidu, ukrcali su se u kontejner i krenuli. Niko nije znao gde voz ide - kaže nam potreseni S. M.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su jedan po jedan počeli da umiru od gušenja, a paragvajska policija smatra da je jedan mladić pokušao da preživi hraneći se ostacima saputnika.

Patolog Roza Romero rekla je dnevniku Nasion da je jedna od osoba "konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane", ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije. Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

Foto: Reuters/Jorge Adorno

Ono što je privlači posebno pažnju jeste da su njihove identifikacione kartice izdate u Tranzitno-prihvatnom centru u Adaševcima kod Šida.

OGLASIO SE ROĐAK ŽRTVE IZ KONTEJNERA! Nismo znali gde je 3 meseca, Ahmad je poslednji selfi napravio u Šidu!

Sumnja se da su mladići ušli u kontejner verujući da on ide za Austriju ili Italiju. Međutim, kontejner je "otputovao" za Rijeku, gde je natovaren na brod, a potom je mesecima putovao do Paragvaja. Kraj beživotnih tela u kontejneru pronađena su i dokumenta nekih od mladića koja su izdata u Šidu... Dokumenta su glasila na Marokance Ahmeda Belmiloudija, Raida Rašira, Hadula Mohamada i Egipćanina Jasu Barbaru.

Svi imali porodice

Naš sagovornik dodaje da su svi izginuli muškarci imali svoje porodice.

- Momak iz Egipta je imao dve ćerkice i sina. Svi do jednog su imali porodice u Alžiru, Maroku - otkrio nam je S. M.

Foto: P Photo/Jorge Saenz

Sve koji su poznavali stradale mladiće mnogo je potresla njihova tragična sudbina. Ipak, naš sagovornik ne odustaje od svojih planova, želi da se domogne svoje krajnje destinacije - Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija