• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2020

23:22

U, OVO IM NEĆE OPROSTITI! Erdogan u donjem vešu i gola pozadina žene sa hidžabom! Šokantana naslovna strana (FOTO)

Vesti

U, OVO IM NEĆE OPROSTITI! Erdogan u donjem vešu i gola pozadina žene sa hidžabom! Šokantana naslovna strana (FOTO)

Podeli vest

U danima pojačanih tenzija između francuskog predsednika Emanuela Makrona i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana, francuski satirični list "Šarli ebdo" objavio je novu naslovnu stranu na kojoj se nalazi upravo karikatura turskog lidera.

List poznat po provokativnim karikaturama, objavio je naslovnicu na kojoj se podsmeva Erdoganu.

- Erdogan: Privatno je vrlo duhovit - navodi se na naslovnoj strani uz crtež Erdogana koji u donjem vešu sedi na fotelji i zadiže haljinu ženi koja nosi hidžab.

Da podsetimo, tenzije između Evropske unije i Turske su porasle otkako je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upro prstom u mentalno stanje predsednika Francuske Emanuela Makrona, a čelnici EU su osudili njegovu retoriku. Osim Turske, čini se da je ceo muslimanski svet ustao protiv Makrona koji je čak u iranskim novinama završio na karikaturi kao đavo.

Nakon brutalnog ubistva nastavnika Samuela Patija pre dve nedelje u Parizu, predsednik Francuske branio je slobodu govora.

- Nećemo se odreći karikatura i crteža, čak i ako se drugi povuku - rekao je Makron pozivajući na kraj mržnji i nasilju.

Inače, ubijeni nastavnik je nedugo pre zločina svojim učenicima na času pokazivao karikature proroka Muhameda. Nakon njegovog ubistva na zgradi u Parizu, u čast preminulog, prikazani su crteži lista "Šarli ebdo".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija