• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2020

10:24

HAKOVAN SAJT TRAMPOVE KAMPANJE! Sajber napadači tvrde da imaju poverljive informacije o predsedniku SAD! (FOTO)

Vesti

HAKOVAN SAJT TRAMPOVE KAMPANJE! Sajber napadači tvrde da imaju poverljive informacije o predsedniku SAD! (FOTO)

Podeli vest

Zvanični sajt predsedničke kampanje Donalda Trampa na kratko je hakovan, nedelju dana pre izbora u SAD 3. novembra

Na stranici donaldtrump.com nekoliko minuta stajala je poruka da je "ova je veb lokacija zaplenjena".



"Svet je zasićen lažnim informacijama koje predsednik svakodnevno širi", pisalo je na sajtu.

Autori poruke su tvrdili da imaju poverljive informacije o Trampu i njegovoj vladi, kao i da su zatražili plaćanje u kriptovaluti kako bi otkrili njen sadržaj.

Hakeri, međutim, nisu pružili nikakve dokaze za te tvrdnje, prenosi Hina. Portparol kampanje Tramp 2020 Tim Murto potvrdio je hakovanje sajta, rekavši da sarađuje s policijom kako bi pronašali izvor napada.

"Nije otkriven nijedan osetljiv podatak jer nijedan od njih nije pohranjen na ovoj veb lokaciji", rekao je Murto, dodajući da je stranica ponovo radi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija