• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

31.10.2020

21:57

BRITANIJA IDE POD KLJUČ! Džonson najavio nove mere karantina od četvrtka

Vesti

BRITANIJA IDE POD KLJUČ! Džonson najavio nove mere karantina od četvrtka

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson je najavio da će u Engleskoj u četvrtak iza ponoći stupiti na snagu mere karantina na teritoriji čitave zemlje, nakon što je broj obolelih od kovid-19 u Velikoj Britaniji premašio milion, dok drugi talas epidemije preti da ugrozi funkcionisanje zdravstvenog sistema

Nakon što su lokalni mediji preneli da se očekuje uvođenje mera karantina, premijer Velike Britanije održao je konferenciju za novinare na kojoj je potvrdio ove navode.

Premijer je rekao da će u Engleskoj u četvrtak iza ponoći biti uveden karantin, koje će ostati na snazi do 2. decembra, preneo je Rojters.

Građani će smeti da napuste svoje domove samo u slučaju odlaska na posao i u školu, radi kupovine osnovnih životnih namirnica i lekova, brige o ugroženima i rekreacije.

Prehrambrene prodavnice, apoteke, škole i univerziteti ostaće otvoreni. Kafići i restorani biće zatvoreni, a radiće samo oni objekti koji isporučuju porudžbine za poneti. Sve trgovine na malo koje ne prodaju osnovne životne namirnice biće takođe zatvorene.

Vlada je odlučila da ponovo uvede mere pomoći radnicima, pa će tako oni koji privremeno budu ostali bez posla zbog mera karantina primati 80 odsto plate.

Velika Britanija ima najveći broj preminulih od kovid-19 u Evropi, dok naučnici predviđaju da bi zemlja mogla da se suoči sa više od 80.000 smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti, koliko predviđa najgori scenario.

U zemlji je danas zabeleženo preko 20.000 novoozaraženih i više od 300 smrtnih slučajeva usled zaraze korona virusom, a do sada je preminulo 46.555 ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija