• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2020

07:30

MRAČNE TAJNE PORODICE BAJDEN! Kontroverze, afere i tragedije, stariji sin bio zaljubljen u Kosovo , mlađi nakon smrti brata bio u vezi sa njegovom udovicom

Vesti

MRAČNE TAJNE PORODICE BAJDEN! Kontroverze, afere i tragedije, stariji sin bio zaljubljen u Kosovo , mlađi nakon smrti brata bio u vezi sa njegovom udovicom

Podeli vest

Život Džoa Bajdena, kandidata demokrata naizborima u Americi 2020, obeležen je porodičnim tragedijama i kontroverzama koje su se dešavale baš onda kada je njegova karijera doživljavala prekretnicu

Sadašnji demokratski kandidat za predsednika SAD je tek bio izabran u Senat, kada ga je u decembru 1972. godine zadesila teška nesreća – njegova prva supruga Nilija i trinaestogodišnja ćerka Naomi stradale su u saobraćajnoj nesreći na putu za božićnu kupovinu.

U kolima su bili i njihovi sinovi Bo i Hanter, koji su tada bili stari četiri, odnosno tri godine. Nakon udesa dečaci su nekoliko nedelja proveli u bolnici.

Godinama kasnije o Bajdenovim sinovima mediji su često izveštavali.

Bo bio zaljubljen u Kosovo

Bo Bajden, koji je, kao i njegov otac diplomirao na pravnom fakultetu, delio je sa ocem i stavove po pitanju Balkana. Džo Bajden je bio jedan od glavnih zagovarača američkog mešanja u ratove u bivšoj SFRJ, kao i bombardovanja Jugoslavije. Zato i ne čudi što je Bo Bajden 2001. godine kao advokat i deo američke misije otišao na Kosovo.

Radio je kao pravni savetnik na Kosovu dok se region oporavljao od rata, pomažući u obuci tužilaca i sudija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Takođe je služio u Vojsci Nacionalne garde.

Potom je učestvovao i u ratu u Iraku, a kasnije se istakao kao državni tužilac Delavera.

Džo Bajden koji sada izaziva Donalda Trampa u borbi za predsedničku funkciju, možda je mogao da se sada nalazi na mestu predsednika, ali je odustao od kandidature 2015. godine nakon još jedne tragedije. Naime, njegov sin Bo (46) je izgubio bitku sa rakom. Iza sebe je Bo ostavio suprugu Hejli i dvoje dece.

Bajden koji je imao veliku podršku i, nakon dve neuspele kandidature za demokratskog predsedničkog kandidata, imao je dobre šanse i činilo se da je spreman da uspe. Međutim, omela ga je tragedija, a umesto njega na megdan Trampu je izašla Hilari Klinton.

Nakon sinovljeve smrti Bajden je otišao na Kosovo, za koje je rekao da se u njega zaljubio još sedamdesetih kada je tamo boravio. Iz zahvalnosti prema Bou, na Kosovu je jedan deo puta nazvan po njemu.

Bajden je rekao da je i njegov sin bio "zaljubljen u Kosovo".

Hanter Bajden i kontroverze

Sada, kada je Bajden sa 77 godina dobio još jednu šansu da se bori za predsedničku fotelju, u centru pažnje je njegov mlađi sin Hanter (50).

I on je po struci pravnik, ali veće interesovanje privlače kontroverze koje ga prate.

Foto: AP/Photo

U decembru prošle godine obelodanjeno je da je povezan sa istragama zbog prevare, pranja novca i falsifikovanja. Privatna detektivska agencija D&A, koju je angažovala striptizeta Landin Roberts, istražuje njegovu finansijsku situaciju kako bi izdejstvovala izdržavanje za dete, za koje Robertsova tvrdi da je Hanterovo, što je on poricao ali kasnije ipak pristao da plaća alimentaciju. Njihova dokumentacija pokazuje da ima kuću u vrednosti od 2,5 miliona dolara u Holivud hilsu.

Detektivska agencija tvrdi da su Hanter i njegovi poslovni saradnici otvorili bankovne i finansijske račune u banci “Morgan Stenli” za ukrajinsku naftnu kompaniju “Burisma Holding Limited”, koji joj služe za pranje novca i na koje je od marta 2014. do kraja decembra 2015. uplaćeno skoro 6,8 miliona dolara.

Ove tvrdnje je iskoristio Tramp kako bi diskreditovao Džoa Bajdena.

Naime, šire se nedokazani navodi da je Bajden uključen u koruptivne aktivnosti u vezi sa zapošljavanjem njegovog sina Hantera Bajdena od strane “Burisme”. Teorija zavere navodi da je tadašnji potpredsednik Bajden uskratio garancije za zajam da bi izvršio pritisak na Ukrajinu da otpusti tužioca, kako bi se sprečila istraga o korupciji “Burisme” i zaštitio njegov sin.

Međutim, iako su Sjedinjene Države uskratile vladinu pomoć Ukrajini da izvrše pritisak na tu zemlju da ukloni tužioca, ovo je bila zvanična i dvostranačka politika savezne vlade Sjedinjenih Država, koja je, uz Evropsku uniju, Svetsku banku i Međunarodni monetarni fond, verovala da taj tužilac nije dobro radio posao u istrazi korupcije.

Članak u “Njujork postu” objavljen u oktobru 2020. godine, ponovo je skrenuo pažnju na navode o sumnjivim poslovima Hantera i Džoa Bajdena, ali do sada nema nikakvih dokaza za to.

I Hanterova poslovanja u vezi sa Kinom su pod lupom. Mlađi Bajden je pomogao kineskom biznismenu Je Đianmingu da pregovara o ugovoru za svoju kompaniju “CEFC China Energy” da investira 40 miliona dolara u projekat kopanja tečnog prirodnog gasa na jednom ostrvu u Luizijani.

Je je čak poklonio Hanteru dijamant od 2,8 karata, za koji je pak mlađi Bajden rekao da ga je nekome dao. Hanter Bajden se složio da legalno zastupa Jeovog zamenika Patrika Hoa u istrazi u Sjedinjenim Državama.

Ho je na kraju uhapšen i zatvoren u SAD zbog podmićivanja. Godine 2018. godine dogovor CEFC i Luizijane je propao nakon što je Je uhapšen u Kini, navodno zbog korupcije.

Vanbračno dete i zavisnost od droge

Hanterov privatni život je prilično buran.

Oženio se sa Kejtlin Bule 1993. godine i imaju troje dece, Nejmi, Finegan i Mejsi. Par se razdvojio 2015. i razveo 2017. Godine 2016. godine počeo je da se zabavlja sa Hejli Bajden, udovicom njegovog brata Boa.

Hanter Bajden je takođe otac deteta koje je Landen Roberts rodila u Arkanzasu u avgustu 2018.

U maju 2019. godine, Bajden se oženio Melisom Koen, južnoafričkom režiserkom. Njihov sin rođen je u martu 2020. godine u Los Anđelesu.

Hanter Bajden je proveo decenije boreći se sa zavisnošću od alkohola i droga. Bio je uhapšen 1988. zbog posedovanja droge. Kasnije je izbačen iz američke mornarice jer je bio pozitivan na kokain.

- U svakoj porodici postoji zavisnost. Bio sam u tom mraku. Bio sam u tom tunelu - to je tunel koji se nikad ne završava. Ne možete ga se rešiti. Morate da smislite kako da se izborite sa tim – rekao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
istina

pre 3 godine

Jel ovo Informer postao produzena ruka Americkih levicara i demokratske stranke? Kakvi su ovo clanci prepisani i prevedeni iz strane stampe napisanih od strane propagandista Bajdenove kampanje? Nije tacno da su se obe partije slozile oko ucenjivanja Ukrajine. Nedvosmisleno je dokazano vise puta da je cela afera oko smene tuzioca iskljicivo gasenje istrage protiv Burisme i Hunter Bajdena. Kada vec citirate New York Post sto ne procitate clanak u celosti i objasnite citaocima da je NY Post proverio sve navode kao i autenticnost dokumenata, kompijutera i sadrzaja hard diska. Home land security je potvrdio da su dokumenti autnticni i da nisu podmetnuta Ruska propaganda.FBI je potvrdio da dokumenti nisu falsifikati.

MADLEN OLBRAJT nije rekla da će “Bajden poništiti Trampov dogovor sa Srbima” (ISPRAVKA)
Politika

MADLEN OLBRAJT nije rekla da će “Bajden poništiti Trampov dogovor sa Srbima” (ISPRAVKA)

Okrugli sto za budućnost Kosova je 29. oktobra uživo emitovan na Facebooku i na YouTube-u. Madeleine Albright, bivša američka državna sekretarka, bila je jedna od uvodničarki u diskusiji. Govorila je kratko, tek nešto više od četiri minute. Za to vrijeme, Bidena je spomenula samo jednom i evo šta je zapravo rekla o njemu, NATO vojnoj operaciji 1999, američkim patriotama i drugim temama koje su istaknute u naslovima online medija

30.10.2020

23:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija