• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.11.2020

09:11

REKORDAN BROJ AMERIKANACA VEĆ GLASAO NA IZBORIMA! Ovaj predsednički kandidat NAJAVLJUJE POBEDU!

Vesti

REKORDAN BROJ AMERIKANACA VEĆ GLASAO NA IZBORIMA! Ovaj predsednički kandidat NAJAVLJUJE POBEDU!

Podeli vest

Dok predsednik Donald Tramp i njegov rival u trci za Belu kuću demokrata Džo Bajden ulaze u finiš predizborne kampanje, rekordnih 90 miliona Amerikanaca već je glasalo za novog predsednika SAD

Do sada je mogućnosr ranog glasanja iskoristilo 65 odsto od ukupno izašlih birača na izborima 2016. godine, a tako visok odziv pre samih izbora potvrđuje veliko interesovanje Amerikanaca za ove izbore.

Osim toga, strah od širenja korona virusa takođe je doprineo da se veliki broj građana odluči da glasa putem pošte ili na biračkim mestima kako bi izbegli gužve na sam izborni dan, 3. novembra, preneo je Rojters.

Najnovija istraživanja pokazuju da Tramp zaostaje za Bajdenom svuda, osim u državama koje nose veliki broj elektorskih glasova.

Tramp je u više prilika izrazio zabrinutost da je glasanje putem pošte podložno mahinacijama tokom prebrojavanja glasova, ne pruživši nikada dokaze za takve sumnje.

- Ne zanima me koliko se trudi Donalda Tramp, ali ponoviću da ništa ne može da spreči narod ove zemlje da u velikom broju glasa za povratak demokratije u našu zemlju - uzvratio je demokrata Džo Bajden tokom svog govora u Flintu, država Mičigen.

Dok je Bajden bio u Flintu, praćen bivšim predsednikom Barakom Obamom, Tramp je održao miting u Pensilvaniji.

- Ukoliko pobedimo u Pensilvaniji, pobedili smo - poručio je Tramp svojim pristalicama.

Zvaničnici u brojnim američkim saveznim državama najavili su da bi prebrojavanje glasova koji su pristiglih tokom ranog glasanja moglo da potraje danima posle izbora 3. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija